LIFESTYLE

Cât curent consumă instalaţia de brad de fapt. Cât trebuie ținute luminiţele de Crăciun în priză

Cât curent consumă instalaţia de brad de fapt. Cât trebuie ținute luminiţele de Crăciun în priză

Orice casă trebuie să aibă un brad împodobit de Crăciun, însă trebuie știut cât curent consumă de fapt instalația. Mare atenție ce produse achiziționați, pot face diferența.

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar instalația de brad este unul dintre cele căutate produse care pot face cu adevărat diferența în decorarea de Crăciun. Totuși, atu nci când vine vorba de luminat, mai ales în această perioadă, trebuie să ne uităm și la factura la curent. Pentru cei care vor să evite consumul de energie mare, este recomandat să nu mai cumpere instalațiile de brad clasice cu luminițe intermitente.

Vezi aici și alte sfaturi prin care poți să economisești bani cu factura pentru energie electrică.

Specialiștii recomandă să cumpărăm luminițe de Crăciun cu LED, deși sunt mai scumpe la achiziționare. Instalațiile cu LED consumă mult mai puțin față de cele cu incandescență. Dacă instalația este conectată în afara casei, este musai ca aceasta să fie alimentată cu baterii.

Cât consumă o instalație de brad

În medie, o instalație de brad cu 100 de becuri consumă 20-30 wati, iar maximul ar ajunge undeva la 42 -46 wați. Acest consum este înregistrat când becurile instalației sunt pornite. Instalația de brad clasică consumă în total 292,5 wați, aproximativ 0,29 kilowați, pe parcursul a 372 de ore.

În schimb, instalația de brad cu leduri poate consuma între 5 și 10 wați pe oră, ceea ce înseamnă un consum de energie extrem de scăzut. Instalația de brad cu tehnolodie LED este cea mai vândută la ora actuală.

Este bine de știut că 1 KWh este echivalent cu 1000 de wați. În preajma sărbătorilor de iarnă, comercianții vând o bandă lungă de 6,3 metri, cu 100 de lumini LED. Pe oră, această instalație consumă 7,5 wați. Dacă ar fi utilizată o lună întreagă, 10 ore pe zi, adică 300 de ore în total, instalația de brad cu 100 de becuri ar consuma în jur de 2,25 kWh.

Cum mai reducem din factura la curent din casă

Specialiștii electricieni au tot soiul de soluții la îndemână menite să ne ajute să reducem substanțial costurile la lumină în această iarnă. Becurile economice, electrocasnice din clasa „A”, program „rapid” la mașina de spălat sau ușa frigiderului cât mai puțin deschisă sunt soluțiile cele mai la îndemână care te pot ajuta să reduci factura la lumină.

Lampadarele, veiozele și lămpile te ajută să economisești
Știai că sursele de iluminat despre care noi credeam că sunt mai degrabă de relaxare pot fi adevărate surse de economisire? Le poţi amplasa în locurile în care îţi petreci timpul, pe lângă corpurile de iluminat cu becuri de putere mare, precum lustra amplasată pe tavan, şi alte surse de iluminat cu putere mai mică. Alege becuri cu mărci şi clase de eficienţă energetică ce garantează calitatea, siguranţa şi durata de viaţă.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele