Cătălin Scărlătescu a vorbit deschis despre obstacolele pe care le-au întâmpinat în timpului celui mai atipic show culinar la care a participat împreună cu ai lui colegi, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.
Cei trei, împreună cu Irina Fodor, pregătesc pentru primăvara aceasta primul show TV din România care combină într-un mod spectaculos gătitul cu călătoriile și aventura, „Chefi fără limite”, difuzat de Antena 1.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Cum își menține Irisha pătrățelele de pe abdomen obținute la Survivor România?
În cele două luni la filmări pe meleagurile Greciei, cei trei chefi au avut parte de o experiență pe cinste, dar plină de tot felul de obstacole la care nici nu s-ar fi așteptat. Condițiile meteo de la filmări nu au fost mereu prielnice și pentru că toate locațiile de gătit au fost în aer liber, chefii și concurenții au fost nevoiți să gătească în plină caniculă sau să ducă la bun sfârșit probele în mijlocul ploilor torențiale.
Obișnuiți în confortul propriei bucătării sau în cămări bine aprovizionate, concurenții au fost nevoiți de multe ori să își procure singuri ingredintele sau ustensilele, lucru ce a dus întreaga competiție la un alt nivel. Departe de confortul unui platou, Chefi fără limite a adus condiții la limită și în ceea ce privește vremea și temperaturile:
”Am gătit pe ploi torențiale și nu ne-a fost deloc ușor. Chiar localnicii ne-au spus că nu au mai văzut așa ceva de ani de zile”, a mărturisit chef Scărlătescu.
Pe tot parcursul filmărilor, chefii și concurenții au experimentat două anotimpuri, iar marea provocare a fost să realizeze preparate la cel mai înalt nivel chiar și în aceste circumstanțe:
„Poți să ai centura neagră la gătit, că în momentul în care ajungi în Grecia la Chefi fără limite și trebuie să gătești când bate vântul și ploaia, și știi că ai vrea să faci nu știu ce și de fapt ajungi să faci altceva, îți dai seama că poți să gătești și în balcon la o brichetă dup-aia. Ceva ieșit din comun”, a declarat Chef Dumitrescu.
„Chefi fără limite! Asta înseamnă că nu avem nicio limită, ceea ce-mi place foarte mult. Vă dați seama? Deja au început reacțiile adverse, Cătălin deja are alergii, nu știm la ce, dar este foarte alergic! Îmi place să-l enervez pe Scărlătescu maxim! Emisiunea asta scoate ce e mai rău din noi, cred. În plus, am schimbat peisajul, am ieșit din zona noastră de confort, schimbăm insule, dintr-o parte în alta, schimbăm insule, se schimbă tradiția, fiecare insulă are ceva specific ei, într-un loc am găsit nu știu ce pâinică, în alt loc am găsit nu știu ce băutură. Adică în fiecare insulă găsim ceva nou și trebuie să ne adaptăm la felurile de mâncare pe care le gătesc ei aici. Este ceva nou pentru noi, fiindcă nu mai găsim ingredientele atât de repede, trebuie să te lupți pentru fiecare. Pentru orice avantaj pe care îl vrei trebuie să te lupți și nu așa, doar din gătit, sunt cu totul alte probe, cu totul alte provocări, la care trebuie să faci față, trebuie să nu ai limite. Ne depășim și noi limitele, fiindcă nu stai într-un loc, te muți de colo-colo, condițiile de gătit sunt diferite, pe malul mării bate vântul, nu găsești cu ce vrei să gătești, trebuie să mergi să faci rost de ele! Este o provocare continuă, de când ne trezim de dimineață, nu numai pentur noi, și ci pentru echipă. Nu mai zic cum doarme și echipa! Totul este foarte mișto și te ține în priză. Adrenalină 100%!”, a completat și Sorin Bontea.