LIFESTYLE

Ce înseamnă ”divorț de somn”. Cât de mult amenință căsnicia paturile separate

Ce înseamnă divorț de somn. Cât de mult amenință căsnicia paturile separate
Sursă foto: Pexels

Dacă dormiți în paturi separate, sunt predispuși la ceea ce specialiștii numesc ”divorț de somn”, un lucru care poate provoca tensiuni în relație. Nevoile noastre de somn sunt diferite și puține cupluri reușesc să se pună de acord asupra modului optim de dormit.

Ce înseamnă ”divorț de somn”

Problemele legate de somn pot provoca furie, respingere și frustrare în relație. Dar, surprinzător, aceste probleme pot fi o oportunitate de a exersa rezolvarea conflictelor și de a îmbunătăți relația.

În loc să vedeți aceste neînțelegeri ca pe un obstacol, le puteți folosi pentru a vă apropia și a vă înțelege mai bine unul pe celălalt, spun specialiștii în relații.

„Cu toții ne simțim îndreptățiți la somnul nostru și la confortul care ne ajută să ajungem acolo”, spune Dr. Heather Gunn, psiholog al somnului în Alabama, conform The Guardian.

În plus, privarea de somn amplifică emoțiile, ceea ce duce la reacții disproporționate.

Pentru Gurpreet Singh, consilier în relații, somnul poate fi uneori un indiciu pentru ceea ce se întâmplă în relație. Nimeni, susține el, nu se desparte doar pentru că unul dintre ei sforăie.

Probleme în timpul somnului

Sforăitul este una dintre cele mai comune probleme de somn în cuplu. Dacă partenerul dvs. sforăie, acest lucru poate afecta odihna și sănătatea amândurora. De asemenea, sforăitul poate fi un semn că există ceva în neregulă cu sănătatea persoanei care sforăie, așa că ar trebui să fie tratat cu seriozitate.

Dacă aveți programe de somn diferite, adică unul dintre voi se culcă mai devreme, iar celălalt mai târziu, acest lucru poate afecta relația. Cu toate acestea, nu există dovezi că programele diferite de somn duc automat la probleme în cuplu. Totul depinde de modul în care gestionați această diferență. Dacă găsiți modalități de a vă conecta în afara orelor de somn, aceasta poate ajuta la menținerea relației puternice.

Problemele legate de temperatură în dormitor pot, de asemenea, provoca conflicte. Unul poate vrea să doarmă într-un mediu mai cald, în timp ce celălalt preferă răcoarea. Acest lucru poate fi rezolvat prin găsirea unui compromis sau prin utilizarea de trucuri simple, cum ar fi folosirea unor pături suplimentare sau ajustarea termostatului.

Dormitoare separate sau nu?

Problemele legate de somn pot afecta cuplurile, dar nu trebuie să fie o piedică. Ele pot fi oportunități de a vă înțelege mai bine și de a lucra împreună pentru a menține relația puternică. Dacă aveți probleme de somn în cuplu, comunicați și găsiți soluții care să funcționeze pentru amândoi.

„Este în regulă să aveți dormitoare separate”, spune Dr. Sophie Bostock care consideră că acele cupluri lipsite de somn sunt mai predispuse să fie certărețe, nerăbdătoare și irascibile.

Ea urăște termenul de „divorț de somn”.

„Nu este un divorț. Este vorba despre optimizarea sănătății și bunăstării și a calității odihnei – și cine nu ar vrea să facă asta?”, concluzionează Dr. Sophie Bostock.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi...
Operaţiunea israeliană „Outstretched arm”. Israelienii au folosit avioane F-35 şi F-15 în atacul asupra portului yemenit Al Hodeida. Este cel mai complex şi îndepărtat atac al Israelului
Operaţiunea israeliană „Outstretched arm”. Israelienii au folosit avioane F-35 şi F-15 în atacul asupra portului...
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Planta banală care îți poate băga și 5 mii de euro în buzunar. N-ai nevoie de pământ mult și nici nu îți trebuie bani de investiții. O poți vinde oriunde și oricând
Planta banală care îți poate băga și 5 mii de euro în buzunar. N-ai nevoie...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Cât timp poți circula cu parbrizul spart. Mulți șoferi nu știu ce scrie în lege
Cât timp poți circula cu parbrizul spart. Mulți șoferi nu știu ce scrie în lege
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Un incendiu a izbucnit la Dino Parc, din Râşnov
Un incendiu a izbucnit la Dino Parc, din Râşnov
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...