Cine nu a gustat vreodată o bucată de turtă dulce de Crăciun nu a simțit niciodată cu adevărat gustul sărbătorilor de iarnă. Aroma sa este de multe ori sinonimă cu Crăciunul. Află cum o poți prepara simplu și natural în casă.
Vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara turtă dulce de casă. Se prepară rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. În doar 10 minute o prepari și in 15 minute se coace.
Turtă dulce de casă, rețeta clasică
INGREDIENTE:
500 g făină
4 ouă
9 linguri miere
200 g zahăr pudră
1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
Turtă dulce de casă este cel mai bun desert care ne aduce aminte de copilărie se poate face foarte ușor și acasă.
Toate gospodinele știu să facă turtă dulce de casă. Este dulcele pe care bunicile îl pregăteau ori de câte ori era nevoie, iar mamele noastre l-au preluat și l-au exersat mai departe. Rețeta clasică a rămas aceeași de sute de ani.
Amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.
Frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până vei obține o pastă omogenă. Dacă încă ți se lipește de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină. Adaugă făină puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.
Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească. De asemenea, le poți face și cu diferite forme.
Dă-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă, scrie revista Unica.