WORLD

Cel mai influent lider mondial pe Twitter e un politician indian. Ce alte personalități ocupă următoarele locuri pe podium

Cel mai influent lider mondial pe Twitter e un politician indian. Ce alte personalități ocupă următoarele locuri pe podium

Cel mai influent lider mondial pe Twitter e un politician indian. Este vorba despre premierul Indiei, Narendra Modi, potrivit unui clasament realizat de „Twiplomacy“.

Platforma „Twiplomacy“ urmăreşte avansul diplomaţiei digitale, transmite EFE, citată de Agerpres.

Cel mai influent lider mondial pe Twitter e un politician indian. Biden pe 2, Erdogan pe 3

Preşedintele SUA, Joe Biden, apare pe locul secund, iar cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ocupă locul trei în clasament. Topul include 50 de personalițăți politice din întreaga lume.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află pe locul 7 în acest clasament, iar preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ocupă poziţia a 12-a, în timp ce cancelarul german Olaf Scholz se află la coada clasamentului, pe locul 48 al celor mai influenţi lideri mondiali pe Twitter.

Liderii pe Twitter, contestați în propriile țări

Într-un comunicat emis, Twiplomacy transmite că primele trei locuri din acest clasament revin liderilor cu o mare personalitate, influenţă geopolitică şi un mare număr de urmăritori la nivel naţional, factori care determină importanţa pe care un lider mondial o are pe platforma Twitter“.

Twiplomacy a explicat că a elaborat un nou algoritm de clasificare pentru a identifica influenţa pe Twitter a unei liste concrete de utilizatori. Datale analizate au fost pe o perioadă de un an.

Astfel, un loc fruntaş în clasamentul elaborat de Twiplomacy nu se traduce neapărat printr-o cotă mare de popularitate a acestor lideri pe plan intern, arată Twinplomacy, deoarece mai multe personalităţi clasate pe primele locuri în clasamentul său se confruntă cu contestații în propria lor ţară.

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele