LIFESTYLE

Cele mai populare plante suculente. Reguli pentru îngrijirea lor

Cele mai populare plante suculente. Reguli pentru îngrijirea lor
www.s3g2u3k4.rocketcdn.me

Cele mai populare plante suculente au o mulțime de beneficii pentru noi, oamenii. Mai mult decât atât, există o serie de reguli pentru îngrijirea lor.

Plantele suculente au în componență părți mai mari, cărnoase, îngroșare, care acumulează și rețin apa în interior. Se întâmplă asta pentru a putea supraviețui și în condiții nu atât de favorabile din punct de vedere climatic. Ele sunt destul de rezistente la secetă. Mai jos aveți câteva dintre cele mai populare plante de acest fel pe care le-ați putea avea chiar și voi.

Cele mai populare plante suculente

Aloe vera

Am putea spune că este cea mai populară plantă suculentă dintre toate câte există din întreaga lume. Are frunzele groase, spini sau țepi de culoare verde și pete în diferite nuanțe. Reprezintă o plantă foarte apreciată nu doar pentru aspectul său decorativ, ci și pentru beneficiile sale medicinale și cosmetice.

Are un conținut mare de vitamine și de minerale. Dacă ea este așezată în casă trebuie neapărat să o lași la fereastră pentru a avea lumină din plin. În cazul în care o ai afară, atunci las-o în jur de trei ore pe zi la soare. Pământul trebuie să se usuce bine pentru a fi udat. În medie, cam o dată la 2 săptămâni, bineînțeles, trebuie să o verificați mereu.

Transplantarea se face primăvara, atunci când nu mai are loc în ghiveci. Mare atenție, însă, la rădăcini pentru a nu fi afectate.

Crassula

Este o plantă suculentă care are peste 600 de soiuri diferite cu frunze verzi, margini roșiatice și se regăsește în fel și fel de forme. Frunzele sale sunt ușor alungite, potrivit Libertatea.

Planta mai poartă denumirea de „arbore de jad” ,datorită frunzelor care au o culoare intensă de verde odată ce ajunge la maturitate. În funcție de locul în care alegi să pui planta, udarea poate să difere. Poate sta fie în grădină, fie în casă. Pe timp de iarnă trebuie ferită de îngheț. Altfel, frunzele pot să cadă. Temperatura optimă pentru a crește frumos este de 22 de grade Celsius. Încearcă să o ferești cât de mult poți de razele directe ale soarelui, dar ține cont că este iubitoare de lumină.

Toate au o mulțime de beneficii

Echeveria

Este o plantă cu frunze cărnoase, moi, iar cromatica diferă în funcție de locul unde păstrată, fie la lumină artificială, fie la lumină naturală. Frunzele pot să aibă nuanțe roșiatice când stau la soare sau ușor albăstrui când stau la lumină artificială. Udarea se face cu cantități moderate de apă. Vara se udă o dată pe săptămână, când substratul este uscat. Iarna udarea se face mai rar, cu cantități mai mici de apă. Lumina poartă un rol foarte important pentru ea. Vrea din plin așa ceva.

Conophytum

O astfel de plantă va crește într-un mediu răcoros și uscat. Protejați-o de lumina directă a soarelui. Are flori galbene și frunze cărnoase, care pot avea forma unor pietre mici.

Pachyphytum

Feriți-o de soarele arzător vara, dar aveți în vedere că îi place lumina. Trebuie udată o dată pe săptămână, între aprilie septembrie, o dată pe lună în octombrie și în martie și deloc în restul anului. Sunt plante cu aspect prăfuit. Ele sunt acoperite cu un strat de pruina, o ceară care le protejează de razele puternice ale soarelui.

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau unt
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe ce aruncaţi la gunoi în fiecare zi.
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe...
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui...
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Adevărul despre pensiile din România! Cât primești, de fapt, după 40 de ani de muncă
Adevărul despre pensiile din România! Cât primești, de fapt, după 40 de ani de muncă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru...
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei....
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de 80 de lei
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de...
O nouă șansă la viață pentru acești bolnavi. Cancerul pulmonar poate fi învins
O nouă șansă la viață pentru acești bolnavi. Cancerul pulmonar poate fi învins
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul îl știe toată țara!
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul...
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile