WORLD

Conducte misterioase descoperite lângă relicvele biblice din Ierusalim

Conducte misterioase descoperite lângă relicvele biblice din Ierusalim
Sursă foto: Artnews

Conducte misterioase au fost descoperite lângă relicvele biblice din Ierusalim. Arheologii au fost uimiți să scoată la lumină o rețea de conducte din piatră cioplită, veche de aproape trei milenii. Descoperirea a fost cu atât mai uimitoare cu cât nu au existat dovezi a unui templu sau palat evreiesc antic în apropiere. 

Conducte misterioase, descoperite lângă relicvele biblice din Ierusalim

Canalele până la genunchi, care datează de 2.800 de ani, sunt situate în afara orașului vechi al Ierusalimului. Ele au fost descoperite la 10 metri distanță unul de celălalt și sunt grupate în două locații.

Autoritatea Israeliană pentru Antichități a exclus prin teste medico-legale rolul canalelor în sacrificarea animalelor pentru petreceri sau sacrificii religioase. De asemenea, canalele nu par să fi proiectat un flux într-o singură direcție care să ducă într-un bazin, ceea ce sugerează că nu au fost folosite pentru a evacua apele uzate sau precipitațiile, a adăugat autoritatea, al cărei partener de cercetare este Universitatea din Tel Aviv, conform Reuters.

Descoperirea e un mister

„Ne-am uitat la instalație și ne-am dat seama că am dat peste ceva unic” a declarat arheologul Yiftah Shalev.

”Este posibil ca aceste canale să fi fost folosite pentru a pregăti o marfă necesară pentru templus sau palat. Producția de in, de exemplu, necesită înmuierea inului pentru o perioadă lungă de timp.

O altă posibilitate este că în canale se aflau curmale care erau lăsate afară pentru a fi încălzite de soare pentru producția de miere de curmale”, a precizat arheologul Yuval Gadot în declarație.

Descoperirea, care face parte din Parcul Național ”Orașul lui David” din Israel, va fi expusă public săptămâna viitoare.