WORLD

Criză la Apple: Gigantul va reduce producția noilor modele iPhone 13

Criză la Apple Gigantul va reduce producția noilor modele iPhone 13
13 oct. 2021 | 13:59

Apple Inc va reduce producția de iPhone 13 cu până la 10 milioane de unități din cauza lipsei globale de cipuri.

Compania era de așteptat să producă 90 de milioane de unități din noile modele de iPhone până la sfârșitul acestui an, potrivit Bloomberg.

Conform raportului, Apple a declarat producătorilor că numărul unităților va fi mai mic, deoarece furnizorii de cipuri, inclusiv Broadcom Inc și Texas Instruments nu au suficient stoc al componentelor necesare.

Acțiunile Apple au scăzut cu 1,2% de la aflarea veștii, în timp ce Texas Instruments și Broadcom au scăzut cu aproximativ 1%.

În iulie, Apple a prognozat o încetinire a creșterii veniturilor și a declarat că lipsa cipurilor, care începuse să încetinească capacitatea de a vinde Mac-uri și iPad-uri, va îngreuna și producția de iPhone.

Texas Instruments a oferit, de asemenea, o perspectivă ușoară asupra veniturilor în acea lună, sugerând preocupări privind aprovizionarea cu cipuri pentru restul anului.

Criza de cipuri a pus o presiune imensă asupra industriilor, de la automobile la electronice, determinând mulți producători de automobile să suspende temporar producția

Cu puterea sa de cumpărare masivă și acordurile pe termen lung cu furnizorii de cipuri, Apple a suportat criza de aprovizionare mai bine decât multe alte companii, determinând unii analiști să prognozeze că modelele iPhone 13 lansate în septembrie vor avea un an bun în ceea ce privește vânzările, pe măsură ce consumatorii au căutat să facă upgrade dispozitive pentru rețele 5G.