LIFESTYLE

Cum faci must acasă din struguri cumpărați din piață

Cum faci must acasă din struguri cumpărați din piață

Află în rândurile de mai jos um să faci must acasă. Roșu, limpede, gustos și nu în ultimul rând sănătos. Mustul nu este altceva decât un suc de struguri ușor fermentat, puțin acrișor și acidulat, ca un suc din comerț, dar mai sănătos și mai natural.

Cum faci must acasă din struguri cumpărați din piață

Cei care locuiesc la bloc și nu au condiții pentru un proces tehnologic complicat de facere a mustului, ei pot să își facă puțin must pentru a-și satisface pofta chiar acasă.

Deși se poate cumpăra de la diferite festivaluri sau chiar magazine care îl vând în această perioadă, zielel acestea totul parcă s-a scumpit, motiv pentru care vă învățăm să îl preparați în propria bucătărie.

Secretul acestui suc de struguri, fără alcool

Dacă locuiești la bloc sau chiar la casă dar nu ai vie în curte, poți încerca să faci și tu în propria bucătărie o cană cu must proaspăt stors din struguri cumpărați din piață.

Practic, storci strugurii folosind un storcător de fructe sau orice alt robot de bucătărie, mini tocător, etc. Orice te poate ajuta măcar să pasezi strugurii ca mai apoi să strecori licoarea.

Cumpără de la magazin sau din piață struguri cât mai proaspeți, spală-i bine, desfă bobițele de pe ciorchine și apoi pune-le în storcător. Stoarce și apoi strecoară mustul prin sită (una cât mai fină) așa încât să înlături sâmburii și cojile.

Sucul de struguri proaspăt stors începe să fermenteze la câteva ore după stoarcere. Însă, după 3-4 zile va avea deja aproximativ 4% alcool. Concentrația de alcool va crește pe măsură ce procesul de fermentație continuă deoarece zahărul din compoziția sucului se transformă în alcool.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele