Cum se păstrează salata boeuf. Este o întrebare foarte des întâlnită în rândul gospodinelor întrucât este unul dintre cel mai perisabile preparate.
Salata de boeuf este un preparat delicios, regăsit pe mesele tuturor românilor de sărbători. Nu poate fi păstrată foarte multă vreme, chiar dacă este ținută la frigider. Așadar, trebuie consumată destul de repede.
Maioneza se strică destul de repede, deci trebuie consumată în maxim două-trei zile. Ea își schimbă culoarea sau chiar se taie, așa cum se spune popular. Pentru a păstra salata boeuf în condiții optime trebuie să setați temperatura la frigider la 3-4 grade Celsius. Ea nu poate fi congelată din cauza maionezei care nu permite acest lucru.
După decongelare, maioneza se va tăia, iar legumele din salată vor pluti, fără să mai aibă vreun gust, fiind într-o zeamă, pentru că asta va rezulta. Ține salata boeuf pe raftul pe rafturile de jos ale frigiderului, acolo unde este cel mai rece.
Mulți dintre noi tindem să facem o cantitate mai mare de salată boeuf, dar care nu se consumă imediat după Crăciun sau Revelion. Bineînțeles, după două zile gustul și aspectul se schimbă în mod considerabil. Primele semne care arată că salata de boeuf nu mai este bună de consumat sunt zeama care se scurge din salată, dar și crusta pe care o prinde maioneza care este folosită pentru decor. Atunci trebuie să știi că nu mai este bună pentru consumat, pentru că se dezvoltă bacterii în maioneză și te-ai putea îmbolnăvi, potrivit Libertatea pentru femei.
Spălați foarte bine carnea și puneți-o la fiert într-o oală cu apă. Se va forma spumă deasupra, pe care trebuie să o înlăturați cu ajutorul unei spumiere. Între timp, vă puteți ocupa de legume. Curățați-le și spălați-le foarte bine. Când carnea este pe jumătate fiartă, adăugați legumele la fiert: morcovii, cartofii și țelina.
Punem într-un bol gălbenușurile fierte, pe care le pasăm foarte bine. Peste ele punem și gălbenușurile crude. Omogenizăm foarte bine și începem să adăugăm treptat uleiul. Cu orice amestecați, aveți grijă să o faceți doar într-o singură parte. Ouăle trebuie fierte foarte bine, între 15-20 de minute. Când maioneză începe să fie mai groasă, atunci puneți câte puțin muștar și zeama de lămâie.