Această rețetă de salată boeuf este foarte rapidă și foarte gustoasă. Mai mult decât atât, nu ar trebui să lipsească de pe masa tuturor de Anul Nou.
Nu cred că există persoană care să nu adore acest preparat. Se poate face oricum preferă fiecare, cum ar fi: cu carne de porc, cu carne de vită, cu carne de pui sau chiar fără carne pentru persoanele vegetariene. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente
Ingredient pentru decor
Pentru început trebuie să spălați foarte bine carnea și s-o puneți la fiert într-o oală cu apă rece. În cazul în care vedeți că se adună spumă deasupra, ar fi bine să o înlăturați. În tot acest timp, vă ocupați de legume. Nu trebuie decât să le curățați de coajă, mai precis morcovii și cartofii, îi spălați și puneți fiert întregi alături de carne. Ar fi bine să faceți asta când, bineînțeles, carnea este pe jumătate fiartă. Dacă folosiți mazăre din conservă, atunci nu mai este nevoie să o fierbeți, ci o puneți când e cazul direct așa.
Când toate au fiert, le veți scoate pe într-un bol mai mare. Le lăsați un pic să se răcească, iar apoi le tăiați pe rând în cubulețe. La fel procedați și cu castraveții murați. Dacă vă place să fie mai acrișoară, atunci puneți castraveți mai mulți, dacă nu înjumătățiți cantitatea dată.
Acum e momentul să puneți carnea și legumele tocate într-un bol mai mare, adăugați și mazărea, potriviți de sare și amestecați. Puneți și maioneză, dar păstrați puțină și pentru decor. La final, tocați foarte mărunt cu ajutorul unui cuțit albușurile fierte și presărați deasupra și lateral, precum ar fi o zăpadă. Se va vedea foarte frumos, ce-i drept. De asemenea, puteți decora cum doriți, fiecare după preferințe. Multe persoane aleg să o facă cu castraveți murați, gogoșari etc. Ai este la libera voastră alegere.
Ingrediente
Punem într-un bol gălbenușurile fierte, pe care le pasăm foarte bine. Peste ele punem și gălbenușurile crude. Omogenizăm foarte bine și începem să adăugăm treptat uleiul. Cu orice amestecați, aveți grijă să o faceți doar într-o singură parte.
Când maioneză începe să fie mai groasă, atunci puneți câte puțin muștar și zeama de lămâie. Dacă vi se pare că este prea închisă la culoare, turnați puțină apă minerală treptat până ajungeți la culoarea dorită. Dacă doriți o cantitate mai mare, măriți doza ingredientelor.