NEWS

Danemarca donează României echipament medical pentru tratarea pacienților COVID

Danemarca donează României echipament medical pentru tratarea pacienților COVID
Danemarca donează României echipament medical pentru tratarea pacienților COVID

Danemarca a anunțat că trimite României 15 ventilatoare mobile, marca O-TWO E700 – Automatic Transport Ventilator, şi opt concentratoare de oxigen, marca AirSep – Newlife Intensity 10, necesare pentru tratarea pacienţilor COVID. Echipamentele vor ajunge sâmbătă pe teritoriu țării noastre.

Decizia privind donarea de echipamente medicale către țara noastrp a fost luată de Miniştrii Afacerilor Externe, Sănătăţii şi Apărării, din Danemarca, în urma solicitării de asistenţă depuse de România, prin Mecanismul de Protecţie al UE.

De asemena, autorităţile daneze continuă dialogul cu România şi declară că sunt pregătite, la cerer, să analizeze posibilităţile de asistenţă suplimentară pentru țara noastră.

Italia ne-a trimis tratament pentru COVID

După ce statul român a cerut sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri de infectare cu COVID, Italia ne-a trimis 5200 de doze de anticorpi monoclonali, incluși în schema de tratament anti-COVID.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceştia se fixează de proteina virală de suprafaţă (Spike) şi blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Ungaria preia din pacienții COVID

De asemenea, Ungaria a oferit României ajutor pentru tratarea pacienţilor COVID-19, a anunţat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în timp ce România se confruntă cu un număr record de noi infectări şi cu o criză de paturi la ATI.

Primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID a început în cursul zilei de joi, anunță Ministerul Sănătății.

Este vorba despre 10 pacienți, opt dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și doi din Timișoara, aflați în stare stabilă, care sunt transportabili și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de Terapie Intensivă.

Din cei 10 bolnavi,  cinci vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți cinci în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pe tot parcursul drumului, pacienții sunt monitorizați de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal medical din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare din Ungaria, pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.