WORLD

David Beckham a devenit “ambasador” al Qatarului, pentru următorii 10 ani, contra unei sume colosale

David Beckham a devenit ambasador al Qatarului pentru următorii 10 ani contra unei sume colosale
David Beckham a devenit “ambasador” al Qatarului, pentru următorii 10 ani, contra unei sume colosale
25 oct. 2021 | 11:43

Fostul internațional David Beckham, fost căpitan al Naționalei Angliei, a petrecut o săptămână în Qatar, unde a urmărit pregătirile pentru Cupa Mondială, ce va avea loc acolo, în anul 2022, iar la final a primit oferta de a deveni ambasador sportiv al statului din Golf, în schimbul unei sume de 150 de milioane de lire sterline (circa 177 de milioane de euro), potrivit The Sun.

Fostul internaţional englez a și semnat acordul cu autorităţile din Qatar, conform căruia va fi “ambasadorul” acestei ţări în următorii zece ani. Pentru acest lucru, David Beckham va încasa 15 milioane de lire sterline pe an, mai precizează The Sun.

Ca urmare a semnării acestui acord, Beckham va fi imaginea Cupei Mondiale de fotbal de anul viitor.

În săptămâna petrecută la Doha, fostul fotbalist David Beckham a vizitat stadioane şi a avut întâlniri cu demnitari, în perspectiva turneului final al CM.

Qatarul se confruntă, pe plan internațional, cu o serie de critici legate de drepturile omului, mai ales cu privire felul în care tratează femeile şi persoanele gay.

The Sun precizează că autorităţile din Qatar l-au asigurat pe David Beckham că fanii vor fi în siguranţă şi că li se va permite să afişeze simbolul LGBT, curcubeul.

În Qatar, homosexualitatea este ilegală, dar aplicarea legii – la fel ca în Dubai și în Abu Dhabi – a devenit din ce în ce mai liberală. De asemenea, David Beckham a fost informat, de către autoritățile din Qatar, că guvernul statului include, treptat, tot mai multe femei în funcții de conducere.

The Sun mai precizează că, pentru luarea acestei decizii, înainte de a semna contractul cu statul Qatarm David Beckham s-a consultat cu soţia sa, Victoria.