De ce unele persoane se îmbată mai repede decât altele puteți afla în rândurile de mai jos. Mai mult, poți înțelege și cum berea trebuie băută mereu din pahar și nu din sticlă pentru a te bucura de toată aroma ei.
Există pentru fiecare o limită de alcool până la care putem bea astfel încât să nu ne fie rău. Expertul în boli metabolice şi nutriţie Laura Ene a explicat recent pentru Antena 3 ce se întâmplă în organismul nostru dacă bem prea multe pahare.
„Doza zilnică recomandată pentru un bărbat sănătos în ceea ce priveşte alcoolul ar fi de două pahare de vin. Paharul însemnând aproximativ 250 ml sau două pahare de bere de 330 ml fiecare, fie două pahare de tărie de 50 ml fiecare.
Alcoolul este un toxic pentru ficat. Mai mult de aceste doze, deja poate să facă multe daune în corp. O femeie poate consuma o doză de alcool pe zi, din cele menţionate mai sus. Alcoolul este o toxină, iar în exces poate să atace mai multe organe. Fiecare pahar ne costă aproximativ 100 de calorii din bugetul nostru zilnic”, a spus medicul Laura Ene la Antena 3.
Ne este foame mereu când bem pentru că alcoolul creşte secreţia acidă gastrică şi ne dă senzaţie de foame. De aceea, alcoolul trebuie însoţit cu o masă. Pe de altă parte, alcoolul blochează şi arderea grăsimilor în ficat.
Astfel, a fiecare pahar de vin consumat, dacă reuşim să ne hidratăm cu două, chiar trei pahare de apă, corpului îi este mai uşor să metabolizeze. Berea este printre principalele băuturi care ne îngraşă ficatul. Vine la pachet cu foarte mulţi carbohidraţi.
De ce ar trebui să bei întotdeauna berea din pahar, nu din sticlă
Aroma joacă un rol important în modul în care percepem gustul băuturilor alcoolice. Astfel, dacă bem berea direct din sticlă sau din cutiile în care a fost îmbuteliată aroma distinctivă se pierde, spun specialiștii.
Dacă torni berea în pahar declanșezi o reacție chimică ce îi sporește aroma. Practic, bulele de aer din spumă eliberează câte puțin din aroma aceste băuturi.
Turnarea berii într-un pahar îți poate spune multe despre berea pe care o vei consuma. Culoarea și textura spumei își dau detalii importante despre componenta amăruie a gustului berii.