NEWS

Din Copenhaga la Brașov și înapoi cu mașina electrică. Jurnal de călătorie al celor de la INFOCLIMA

Din Copenhaga la Brașov și înapoi cu mașina electrică. Jurnal de călătorie al celor de la INFOCLIMA

Băieții de la infoclima.ro au călătorit vara aceasta cu mașina electrică din Copenhaga, Danemarca, până la Brașov și înapoi.

Autorii materialului publicat de sursa citată au parcurs aproximativ 5000 de kilometri, de-a lungul a două săptămâni, făcând astfel primul articol dintr-o serie dedicată electromobilității ca și parte a tranziției energetice.

Pentru călătorie a fost folosită o mașină cu o capacitatea a bateriei de 82 kWh, ce are o autonomie reală de 300-500 km, în funcție de regimul de condus și condițiile meteo.

Ei precizează că au încărcat rapid mașina, în serii de cite 20-40 de minute, la intervale cuprinse între 2 și 3 ore jumătate de condus.

Ce au reușit? Să consume de 3 ori mai puțină energie decat un vehicul similar pe combustie internă, să obțină emisii cu 2-3 ori mai mici decât un vehicul echivalent pe benzină și să plătească doar 225 de euro pentru încărcări, față de 393 de euro câr ar fi costat combustibilul.

Vă recomandăm să citiți întregul reportaj AICI.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele