NEWS

Din mijlocul Deltei, Iohannis îi dă premierului Ciolacu soluția pentru deficit. Cum putem lua banii de la UE | VIDEO

Din mijlocul Deltei Iohannis îi dă premierului Ciolacu soluția pentru deficit. Cum putem lua banii de la UE | VIDEO
Sursă foto: captură video

Iohannis îi dă premierului Ciolacu soluția pentru deficit. După ce a vizitat Delta Dunării, președintele a folosit prilejul pentru a-i da și un sfat șefului Guvernului, aflat la negocieri la Bruxelles. 

Din mijlocul Deltei, Iohannis îi dă premierului Ciolacu soluția pentru deficit

În contextul vizitei premierului Ciolacu la Bruxelles, președintele Iohannis a fost întrebat cu privire la măsurile pe care țara noastră ar trebui să le ia pentru a reduce deficitul bugetar. Obținerea banilor din PNRR e miza finală.

”Creșterea TVA nu e o soluție, dar, dacă pe termen scurt, se găsește cu ajutorul experților, că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil guvernul le poate promova.

Creșterea TVA sau scăderea TVA au mai fost discutate în foarte multe rânduri. În ansamblu, acum nu cred că este o soluție. Soluția constă în creșterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului” a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis ne invită să vizităm Delta

Profitând de vizita sa de astăzi în Delta Dunării, președintele Iohannis le-a recomandat românilor să vină să vadă frumuseților acestei zone:

”Am decis să venim în vizită, am văzut locuri foarte frumoase, în zona lacustră, este o zonă foarte specială, o zonă unică în Deltă, am avut o discuție aplicată cu cei care m-au însoțit astăzi.

Delta Dunării este o zonă senzațional de frumoasă, este monument UNESCO, este în răspunderea noastră, este un loc mirific pentru cei care vin în vizită. Dar mai este mult mai mult de spus, este un loc cu frumuseți inimaginabile, vă recomand tuturor să veniți să le vedeți, cu un potențial deosebit, un spațiu care poate fi exploatat turistic și economic, oportunități la tot colțul. E o zonă importantă pentru toată Europa„ a arătat președintele la finalul vizitei sale.

Semnal de alarmă privind schimbările climatice

Șeful statului a tras și un semnal de alarmă privind problemele de mediu din zonă și a schimbărilor climatice cu care ne confruntăm.

”Trebuie să vedem și problemele, începând de la pescuitul excesiv, la probleme de turism care poate mai frumos organizat. Sunt locuri extraordinar de frumoase pe care nu le văd turiștii, mulți trec cu barca în mare viteză și alungă Delta, avem multă muncă de convingere de dus.

Sunt probleme legate de poluare, ele trebuie rezolvate, poluarea nu e doar poluare locală, este o poluare care vine mai de sus de pe Dunăre, poluare cu microparticule de plastic. Există un impact major al schimbărilor climatice, avem dovada științifică, există ani tot mai deși cu secetă versus inundație, e clar că schimbările au impact vizibil asupra Deltei, trebuie să ne străduim să prevenim schimbările climatice dramatice. Pentru asta există conceptul de renaturare” a punctat președintele Iohannis.