Doamna Amalia, în speță Amalia Năstase, reușește să educe comportamente masculine prin simpla ei prezență. Cunoscută pentru tipul nobil de comportament pe care și l-a asumat din primii ani de existență în mondenul românesc, tipologie care merge mână în mână cu activitatea ei intensă din zona binefacerii, Amalia Năstase nu lasă ștacheta jos indiferent de vreme și de vremuri. Și, dacă tot povesteam despre vreme și vremuri, ne îndreptăm atenția asupra unor fotografii realizate de paparazzi Mediaflux.ro, chiar zilele acestea, zile de iarnă ploioase.
Doamna Amalia a fost „reperată” de fotoreporteri fix în momentul în care ieșea de la unul dintre restaurantele de fițe din zona bună a Bucureștiului. Femeia de afaceri era însoțită de o doamnă cu care, cel mai probabil, a avut lucruri profesionale de povestit. După ce se desparte de colega de discuții, Amalia Năstase a fost „preluată” de angajatul restaurantului care nu mai prididea să o păzească pe doamna din dreapta lui de teribilele picături de ploaie care cădeau din cer pe pământ, timp în care femeia de afaceri aștepta pregătită financiar să-i fie adusă mașina care urma să o ducă acasă, undeva, în zona Gara Băneasa din Capitală. Ba la un moment dat, agil, tânărul a sesizat faptul că ploaia și-a schimbat direcția din cauza vântului și a montat umbrela în fața doamnei, asigurându-se astfel că este protejată corect.
În momentul în care mașina i-a fost adusă, doamna Amalia i-a înmânat bărbatului responsabil cu gestionarea parcării restaurantului o hârtie de un milion, mulțumindu-i astfel pentru serviciul prestat.
În altă ordine de idei, așa cum spuneam și la începutul acestui material, Amalia Năstase este una dintre doamnele din România care și-a făcut o carieră din caritate. Fundaţia pentru copii Ronald McDonald. Fundaţia Renaşterea. Organizaţia Salvaţi Copiii. Festivalul Brazilor de Crăciun. Programul de reducere a mortalităţii infantile, „Fiecare copil contează” sunt doar o parte dintre proiectele în care a fost sau este, încă, implicată. Deseori alege să vorbească despre această activitate, elegant și, de ce, inspirațional, așa cum a făcut-o și în interviul acordat Alistmagazine.ro.
„Dumnezeu ajută prin oameni. Nu eu ajut, nu eu dau șanse. Dumnezeu m-a ales să pot ajuta. De ce avem nevoie de voluntariat? De ce trebuie să încurajăm tinerii să facă voluntariat? Cum? Trăim să învățăm să iubim și să acceptăm tot ce e în jurul nostru. Fără să ajuți necondiționat pe cineva nu ai cum să înveți să iubești sau să te iubești. Avem nevoie de iubire așa cum avem nevoie de aer. Copiii trebuie să aibă ca materie în școală responsabilitatea socială, așa se face. Așa au făcut toate țările. Voluntariatul se inspiră de către cei care trăiesc pentru a ajută pe alții.”.