NEWS

Emma Răducanu, mesaj pentru români: Să nu-şi piardă speranţa şi să treacă împreună prin aceste vremuri dificile

Emma Răducanu mesaj pentru români Să nu-şi piardă speranţa şi să treacă împreună prin aceste vremuri dificile
Emma Răducanu, mesaj pentru români: Să nu-şi piardă speranţa şi să treacă împreună prin aceste vremuri dificile

Tenismena Emma Răducanu a declarat, duminică, după antrenamentul din BT Arena, că este fericită că se află la Transylvania Open. De asemenea, în contextul evoluției pandemiei COVID la noi în țară, Emma Răducanu a transmis și un mesaj de încurajare românilor.

”Trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă. Vreau să le transmit românilor să continue să fie pozitivi, să nu-şi piardă speranţa şi să treacă împreună prin aceste vremuri dificile. Orice se va întâmpla bine, va conta şi mai mult”, a declarat Emma Răducanu, la Cluj, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, tenismena, în vârstă de 18 ani, a precizat că se află pentru prima oară în Transilvania, la Cluj-Napoca: ”Este foarte frumos în Transilvania. Este mai verde, mai multă natură din ce am observat faţă de Bucureşti, unde am mai fost. Îmi place enorm şi acolo, pentru că am amintiri extraordinare, acolo fiind bunica mea. Dar am remarcat diferenţa dintre Transilvania şi Bucureşti”.

Conferinţa de presă a fost ținută în limba engleză, dar Emma Răducanu a acceptat transmită și câteva cuvinte în limba română: ”Îmi plac sarmalele şi ciorba, oamenii şi umorul lor. Este foarte bine aici”.

Jucătoarea de tenis, care are tată român, a precizat că printre darurile primite din partea organizatorilor turneului se regăsesc ulei de măsline şi ciocolată, ”dar nu şi ţuică”.

”Ţuica am auzit că este tradiţională aici. Dar, oricum, nu aş fi încercat să gust ţuică înaintea turneului”, a afirmat, râzând tenismena.

Emma Răducanu a mai spus că îşi doreşte să se simtă bine la Transylvania Open şi a ținut să precizez că s-ar bucura să o întâlnească şi pe Simona Halep.

”Aşteptările mele de la acest turneu …. Să mă simt bine, este finalul sezonului şi privesc cu încredere spre ce va urma”, a mai declarat Răducanu.

Britanica Emma Răducanu, locul 24 mondial şi cap de serie 3 la Transylvania Open, va juca luni, în primul tur, împotriva sportivei slovene Polona Hercog (123 WTA).

Simona Halep, locul 19 WTA şi favorită principală, o va întâlni pe Gabriela Ruse, numărul 83 mondial, iar favorita 2, estona Anett Kontaveit (20 WTA), va întâlni în primul tur o jucătoare venită din calificări.

Irina Begu, cap de serie 7, va juca împotriva Irinei Bara, Jaqueline Cristian o va întâlni pe slovena Kaja Juvan, Ana Bogdan o va avea adversară pe sportiva sârbă Ivana Jorovic, iar Andreea Prisăcariu va juca cu o sportivă din calificări.

Turneul de la Cluj-Napoca este de categorie WTA 250 şi se desfăşoară fără spectatori, între 25-31 octombrie.

Parteneri