PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI. Fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu, tot mai scump la vedere | FOTO

Fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu, tot mai scump la vedere. Deși este tot mai discret în ultima perioadă cu ieșitul din casă, el a fost reperat de paparazii MediaFlux circulând per pedes apostolorum prin zona bună a Capitalei. El a fost imortalizat în timp ce circula pe Strada Paris, venind dinspre Guvern.

Meleșcanu, fostul diplomat și șef al spionilor

Fostul demnitar Teodor Meleșcanu ajuns la vârsta de 83 de ani arată că un diplomat rămâne și la pensie, tot diplomat. Elegant, cu cămașa de un alb imaculat, cravată albastră, asortată cu eleganții pantaloni de stofă, cu geaca Paul&Shark și pantofi de piele negri, Meleșcanu se îndrepta, cu un mers care amintea de trecerea anilor, către clinica de stomatologie deținută de fiica sa. Unde este loc de o discuție sau poate chiar o lucrare dentară.

Pe drum, își mai consulta, din când în când, telefonul mobil și mai arunca câte o privire precaută în jur. Doar nu degeaba a fost și șeful spionilor.

Marina Imre, fata fostului ministru și a Feliciei Meleșcanu, fostă prezentatoare tv decedată în 2004, și-a clădit o frumoasă carieră în stomatologie, fiind totodată și un reputat cadru didactic. Ea deține vis-a-vis de Piața Floreasca o clinică stomatologică, locul spre care se îndrepta domnul ”Mele”.

Pentru Teodor Meleșcanu, diplomația nu mai are secrete. El a condus de cinci ori Ministerul de Externe și timp de doi ani Serviciul de Informații Externe. De asemeni a activat în mai multe partide politice, șase la număr, fiind și de două ori candidat la președinția României.  De asemenea mai trebuie adăugat că a condus diplomația românească în momente-cheie pentru statul român, la aderarea României la Uniunea Europeană, și în perioada votului din Diaspora, la alegerile din 2019. Atunci le-a cerut scuze românilor pentru haosul în organizarea votului din străinătate.

O carieră încărcată de demnități

S-a născut la 10 martie 1941, în orașul Brad, judeţul Hunedoara, şi a urmat studii universitare la Facultatea de Drept din Bucureşti, între 1959 şi 1964, şi cursuri postuniversitare de relaţii internaţionale la Universitatea din Bucureşti (1964-1966). Din 1973, Meleşcanu este Doctor în Drept Internaţional la Universitatea din Geneva. De asemenea, el are în prezent gradul de sublocotenent de infanterie, în retragere.

Și-a început cariera diplomatică în anul 1966, când a fost angajat în Ministerul Afacerilor Externe.

După revoluţie, a fost subsecretar de stat, şef al Departamentului America Latină, Asia şi Africa (23 august 1990 – mai 1991) şi secretar de stat (mai 1991 – 19 noiembrie 1992). În anul 1990, Meleşcanu a fost promovat la rangul de consilier diplomatic, iar în 1992, la cel de ambasador.

Fost senator și președinte al Senatului, el a fost în afară de ministru de Externe în mai multe mandate și ministru al Apărării.

Apoi, în perioada 15 ianuarie – 29 februarie 2008, a fost ministru interimar al Justiţiei, ca urmare a neînţelegerilor dintre preşedinte şi premier cu privire la numirea în funcţia vacantă de la conducerea Ministerului Justiţiei a senatorului PNL Norica Nicolai.

Cam nestatornici politic, cum aminteam, la data de 9 iunie 2020 Senatorul Teodor Meleșcanu s-a înscris în PUSL, partidul lui Dan Voiculescu, aflat la remorca lui Cristian Popescu Piedone.

Cred că ar fi prea mult, mizând pe decența sa, să se implice în campania primarului Sectorului 5 la PMB. Nu de alta, dar ar fi cam același lucru ca atunci când Ecaterina Andronescu apărea pe afișele de candidat cu ștampila ”garantat Marian Vanghelie”. Pai nu ar fi de mai mare râsul ca Piedone să fie, de această dată ”garantat” de un domn, aflat departe de pușcăriile României?

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele
Parteneri
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun tratament care să o vindece
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun...
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii...
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori cafeaua și îți dă energie întreaga zi
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață,...
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Zodiile protejate de o aură divină în august 2024. Li se schimbă total viața!
Zodiile protejate de o aură divină în august 2024. Li se schimbă total viața!
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden o susţine pe Kamala Harris drept candidat al democraţilor pentru prezidenţiale / Cine îi solicită lui Biden demisia din funcţia de preşedinte
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...