PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI. Fostul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, și-a luat medicamentele. Cu bicicleta | FOTO și VIDEO

Fostul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost surprins de paparazzi MediaFlux pedalând de zor prin Capitală. Cu o prestanță care ar fi uimit-o chiar și pe celebra Mița Biciclista. Și nu oricum, ci regulamentar, cum scrie la carte. Cu cască și conducând bicicleta de coarne atunci când traversa strada.

Pe urmele Miței Biciclista

Dar unde se grăbea fostul edil? El a mers pe bicicletă până la o farmacie, de unde și-a cumpărat mai multe medicamentele. Necesare pentru un bărbat ajuns la venerabila vârstă de 77 de ani, deși forma sa fizică arată că este încă în plenitudinea forțelor.

După ce și-a luat medicamentele de la HelpNet, a ieșit din farmacie și și-a agățat de ghidon, punga destul de voluminoasă. Și cum reclamele obositoare de la TV, la aspacardin, încă fac românilor cu ochiul, cum să nu îți cumperi. Face bine la inimă.

El a avut timp să schimbe și câteva cuvinte cu o persoană care probabil l-a recunoscut pe fostul primar, se pare încă iubit de locuitorii sectorului. Spre deosebire de actualul primar al sectorului 1, Clotilde Armand, care umblă pe stradă însoțită doar de polițiști locali, ferindu-se probabil de ”efuziunile de dragoste”, la care ar putea fi supusă de cetățenii din sector.

Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1, merge regulamentar pe bicicletă în drum spre farmacie
sursa foto: mediaflux.ro

După cumpărături, Chiliman a încălecat pe șa și la revedere.

Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1, merge regulamentar pe bicicletă în drum spre farmacie
sursa foto: mediaflux.ro

Fostul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, și-a luat medicamentele

Necesitatea consumului de medicamente să fi fost provocat și de faptul că Andrei Chiliman a avut, în ultimii ani mai multe probleme cu justiția? Lovit prin instanțe acolo unde îi este greu voinicului.

În 2015, pe când era  primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în forma continuata și complicitate la distrugere, arăta Direcția Naționala Anticorupție.

Procurorii afirmau că Andrei Ioan Chiliman, în calitate de primar si cu încălcarea dispozițiilor Legii a ajutat „o persoană interesată să distrugă, în perioada 3 aprilie – 19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, construcțiile monument istoric, anexe ale Palatului Știrbei, situat în centrul municipiului București (Calea Victoriei)”.

Chiliman a mai fost reținut, pentru scurt timp, pe 18 iunie 2015, de procurorii DNA Ploiești, pentru acuzațiile de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență. Numai că, în 2021 DNA a clasat dosarul în care era acuzat că ar fi primit comisioane în schimbul unor contracte privind reabilitarea termică a blocurilor.

El a mai fost achitat și în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu privind acordarea ilegală a unei autorizații pentru o terasa.

Fostul primar a învins în instanță Primăria sectorului 1

Nu în cele din urmă, Andrei Chiliman nu va mai plăti nici despăgubiri în cazul creșterii ilegale a tarifelor la serviciile de salubritate din sectorul 1, operate în cursul anului 2012. Tribunalul București a respins cererea formulată de Primarul Sectorului 1, după ce a constatat că dreptul la acțiune s-a prescris. Prejudiciul din acest caz se ridică la aproape 120 de milioane lei (24 milioane euro).

El încheiase un contract cu Romprest pe 25 de ani și a semnat majorarea tarifelor.

După toate aceste peripeții, Andrei Chiliman își vede liniștit de pensie, una dintre micile sale bucurii fiind plimbările cu bicicleta prin sectorul 1, care hotărât lucru nu mai este ce a fost.

Căci nu bănuim că Andrei Chiliman circulă cu bicicleta din zgârcenie, sau că nu ar avea vreo mașină. Doar pentru sport și sănătate!

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele