PAPARAZZI

Fostul primar Chiliman îi arată Oanei Sârbu averea ascunsă într-un garaj secret | EXCLUSIV IMAGINI PAPARAZZI

Fostul primar Chiliman îi arată Oanei Sârbu averea ascunsă într-un garaj secret | EXCLUSIV IMAGINI PAPARAZZI

Există artiști binecuvântați să aibă succes la toate categoriile de vârstă. Oana Sârbu (54 ani), de exemplu, este una dintre aceste vedete pline de farmec. Iar piesa cu care e asociată de pe vremea filmului Liceenii, Ani de liceu, o urmărește chiar dacă poate suferi unele modificări. În funcție de personaj. Bunăoară, ce versiune i s-ar potrivi fostului primar Andrei Chiliman?

Mai zilele trecute, când actrița și cântăreața își plimba liniștită cei doi căței pe o străduță din Sectorul 1, a fost oprită de un admirator din categoria de vârstă 70-75 de ani. Mai exact 74, căci atâția ani are Andrei Chiliman până luna viitoare, când va schimba sufixul.

Da, suntem în fața uneia dintre acele întâmplări rare, când și admiratorul și vedeta sunt persoane publice, atinse de aripa celebrității.

Chiliman, un posibil fan

În 1986, când s-a lansat filmul Liceenii, care a făcut-o celebră pe Oana Sârbu, Andrei Chiliman avea 39 de ani. Nu chiar în publicul țintă al filmului, dar, pe de altă parte, la ce filme să te uiți în cinematografele românești ale vremii? La cele cu ingineri agronomi harnici sau la cele cu activiști cuprinși de angoase. Nu prea. Așa că, cel mai probabil, și Andrei Chiliman a oftat, alături de o țară întreagă, le poveștile de dragoste ale tinerilor liceeni, terorizați de Isoscel cea severă și protejați de Socrate cel înțelegător.

Schimb de autografe probabil că au mai avut când să facă cei doi, căci păreau a se cunoaște de multă vreme. Acum doar au discutat amical, depănând amintiri din perioadele de glorie, iar Andrei Chiliman i-a arătat, destul de mândru, Oanei Sârbu ceea ce pare a fi un mic muzeu, încă neinaugurat official, așa cum arată imaginile realizate de paparazzi noștri.

Fostul primar Chiliman îi arată Oanei Sârbu averea ascunsă. Câinii vedetei nu se lasă impresionați 

Într-un mic garaj, la parterul unui bloc vechi de pe Intrarea Tudor Ștefan, ca un pensionar adevărat, Andrei Chiliman pare să fi depozitat, într-o viață de muncă și trei mandate de primar al Sectorului 1, o mică avere și mulțime de amintiri dragi, pe care, mândru, i le-a arătat și mai tinere sale partenere de discuție. Ciudat însă că primarul cu nu mai puțin de 8 case mari de mii de metri pătrați a ales să mai depoziteze lucruri într-un garaj secret.

Cei doi patrupezi ai Oanei Sârbu n-au părut prea impresionați de colecțiile din garaj ale fostului  primar, preferând să arunce rapid câte-o privire, din ușă, și continuând apoi să amușineze urmele realizărilor edilitare ale domnului Chiliman, urme destul de greu de găsit. Dar dacă nu le-au găsit ei ditamai procurorii DNA, ce am putea cere de la doi adorabili cățeluși de talie mică, neantrenați special pentru așa ceva?

Anii de glorie, văd, se duc și ei…

Ridicat direct de la aeroport în urmă cu exact 7 ani, pe 18 iunie 2015, Andrei Chiliman a fost reținut de către procurorii DNA Ploiești și acuzat într-un dosar cu acuzații răsunătoare de corupție și un pretins prejudiciu de 670 de milioane de euro. În decembrie, incapabili să dovedească acuzațiile care au dat atât de bine la televizor, procurorii DNA au clasat dosarul, uitând să mai invite și presa la eveniment.

Astăzi, după ce cariera sa politică a fost întreruptă atât de abrupt, Andrei Chiliman este un pensionar fără griji, care poate sta de vorbă, pe stradă, cu una dintre artistele sale preferate, după care, la timpul potrivit, își poate încuia garajul-muzeu și se poate urca în mașină, mergând să-și vadă de ale lui.

Ceea ce face mai departe și Oana Sârbu, care pleacă să-și plimbe în continuare câinii, fredonând, probabil, melodia Stelei Enache, ușor adusă la zi:

„Timp/ Încotro mergi? /Spre ce dosare noi, grăbit, alergi?

Cum /Poți într-o zi/ Să schimbi în mari corupți, niște edili?

Azi/ Într-un garaj pitit/ Stă un primar hulit/ Ieri mult iubit

Și/ Vrei ori nu vrei/ Anii de glorie, văd/ Se duc și ei”.

Deh, nostalgii stârnite, cine știe, de vreun ursuleț cârn aruncat prin garajul-muzeu al fostului primar de sector.