Există mai multe fructe și legume pe care să le consumi primăvara. O poți face în stare crudă, în salate sau să gătiți diverse preparate de sezon. Au foarte multe vitamine și îți întăresc imunitatea.
Primăvara este anotimpul preferat de orice persoană. Natura parcă începe să renască, avem parte de fructe și legume proaspete, care nu se compară cu alte perioade din an. Ar trebui să profităm la maxim și să mâncăm zilnic din ele. Temperaturile sunt din ce în ce mai plăcute, iar varietatea alimentelor de la care ne putem lua vitaminele necesare este destul de mare.
Căpșuni
Cine nu adoră căpșunile?! Nu cred că există vreo astfel de persoană. Căpșunile reprezintă unele dintre cele mai gustoase și apreciate fructe dintre toate câte sunt. Ele sunt foarte bogate în acid folic și vitamina C, dar sunt benefice și pentru circulație și retenție de lichide. Vei găsi căpșuni la finalul lunii mai, potrivit Libertatea.
Cireșele
Cireșele noastre, cele românești, apar pe piață și nu numai undeva prin luna mai. Se mai găsesc chiar și în luna aprilie, având un gust nemaipomenit de bun. Nu avem cum să ne abținem, mai ales când le vedem atât de mari, roșii, cărnoase și pline de zeama lor specifică. Curcubeu pe cerul gurii și nimic altceva. Papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea lor, așa cum vor fi și în cazul căpșunilor și nu numai.
Sunt bogate în vitaminele A, C, E și acid folic, fier, magneziu, potasiu. Mai apar și în vară, ce-i drept. La fel de bune și apetisante.
Zmeură
Conține o mulțime de vitamine și minerale. Deseori asociem zmeura cu primăvara. Cele mai bune acum sunt și trebuie consumate cât mai mult.
Corcodușele
Cred că pentru fiecare dintre noi, corcodușele sunt fructele copilăriei. Nu cred că există persoană care să nu mănânce, mai ales din acelea verzi. Cu puțină sare era senzație. Deși erau destul de acre înainte să fie coapte, nu ne puteam abține. Aveau un gust aparte ce nu îi puteam rezista. Sunt bogate în vitamina C. Puteți chiar să și acriți ciorbele.
Mazăre
Deși putem consuma mazăre pe toată perioada anului, în forma ei proaspătă putem doar primăvara. Luna martie este prielnică pentru a face mâncare de mazăre, de post sau nu, fiind foarte multă în piețe și nu numai.
Ceapă verde
E delicioasă în fel și fel de combinații. Vorbim mai exact de salate, cu ridichi, cu brânză, cu șuncă, cu ciorbe etc. Este foarte sănătoasă și se poate pune cam în orice mâncare. Ceapa verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic și potasiu.
Spanac și sfeclă
Ambele legume sunt foarte sărace în calorii. Deci oricine le poate consuma, fie că sunteți la dietă, fie că nu.
Ridichi
Destul de iuți, dar cu un gust aparte, inconfundabil. Le puteți mânca simple, cu sare, în salate.