LIFESTYLE

Idei de rețete cu piept de pui. Ce delicatese puteți face rapid

Idei de rețete cu piept de pui. Ce delicatese puteți face rapid
www.retetepractice.ro

Sunt numeroase idei de rețete cu piept de pui pe care le puteți încerca. Astfel, veți avea pe masă delicatese pe care le veți face în mod rapid. 

Mai jos veți regăsi câteva rețete cu piept de pui, care se fac foarte ușor și destul de rapid. Așadar, nu veți pierde mult timp în bucătărie. Mai mult decât atât, sunt sănătoase.

Idei de rețete cu piept de pui

Șnițel din piept de pui

Veți avea nevoie de:

  • 500 grame de piept de pui
  • sare după gust
  • piper după gust
  • trei ouă
  • făină prin care dați șnițelele
  • pesmet prin care dați șnițelele
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Spălați pieptul de pui foarte bine și tăiați în felii potrivite. Apoi le bateți cu un ciocan pentru șnițele. Într-un bol puneți ouăle, cu puțină sare și piper. Apoi, condimentați și feliile de carne cu sare și piper. Într-o tigaie puneți ulei la încins. Dați fiecare bucată de carne prin făină și prin ouă. Ulterior, le puneți la prăjit. Focul trebuie să fie la mic pentru a se găti atât în interior foarte bine cât și în exterior. Dacă doriți să fie mai crocante, după ce le dați prin pesmet. Astfel, regula va fi făină, ouă, pesmet.

Pui toscan în sos alb

Veți avea nevoie de:

  • 800 grame de piept de pui
  • 150 grame de spanac
  • sare după gust
  • piper după gust
  • o linguriță de boia iute
  • patru căței de usturoi
  • 270 ml de smântână pentru gătit
  • 60 grame de parmezan
  • 130 grame de roșii uscate
  • patru linguri de ulei de măsline

Pentru început trebuie să puneți uleiul într-o tigaie mai înaltă sau într-o cratiță. Apoi condimentați pieptul de pui cu sare și cu piper, iar apoi să îl puneți la foc. Cam șapte minute pe fiecare parte trebuie să lăsați. Când s-a rumenit frumos, îl scoateți și îl puneți deoparte. Puneți usturoiul zdrobit și îl căliți maxim un minut.

Dacă îl lăsați mai mult, va da un gust amar. Peste el, puneți smântâna pentru gătit, parmezanul răzuit și roșiile uscate. Amestecați foarte bine și lăsați la foc mic. Nu e greșit dacă veți turna și un pic de apă, cam o cană, dar pe rând, nu tot odată. Când începe să fiarbă, puneți boia iute, sare și piper. Lăsați să fiarbă pentru circa șapte minute. La final puneți spanacul și un pic de apă. Puneți puiul în sos și mai lăsați timp de 10 minute.

Salată din piept de pui și ciuperci

Veți avea nevoie de:

  • 500 grame de piept de pui
  • sare după gust
  • piper după gust
  • șapte castraveți murați
  • jumătate de legătură de mărar
  • un borcan de ciuperci
  • doi căței de usturoi
  • o cutie mică de porumb
  • trei-patru linguri de maioneză

Fierbeți pieptul de pui foarte bine sau puteți să îl pregătiți la cuptor sau pe grătar. Apoi, îl tăiați în cubulețe potrivite, ca la salata boeuf. Puneți într-un bol alături de sare, piper, usturoiul zdrobit, porumb, castraveți tocați în cubulețe și maioneză. Pentru un plus de gust și de culoare puteți adăuga și jumătate de legătură de mărar. Puneți maioneza și amestecați foarte bine. Dacă nu aveți timp să faceți maioneză puteți pune smântână. Amestecați totul și e numai gata de servit. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele