NEWS

Imaginea zilei. În ce hal arată pavajul de la Monumentul Ostașului Necunoscut din București, unde a avut loc ceremonia oficială de Ziua Unirii

Imaginea zilei. În ce hal arată pavajul de la Monumentul Ostașului Necunoscut din București unde a avut loc ceremonia oficială de Ziua Unirii

Pavajul de la Monumentul Ostașului Necunoscut din București, unde a avut loc ceremonia oficială de Ziua Unirii e distrus și neîngrijit, iar asta a fost extrem de vizibil în toate transmisiunile televiziunilor.

Președintele Klaus Iohannis a participat marți la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române la monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I din Capitală.

Pavajul de la Monumentul Ostașului Necunoscut din București, distrus și neîngrijit

Ceremonia a scos la iveală, grație imaginilor difuzate la toate televiziunile, starea deplorabilă a pavajului din jurul monumentului: foarte multe dintre dale sunt sparte sau lipsesc, pavajul e denivelat denivelat și printre dale cresc smocuri de iarbă.

Starea pavajului din Parcul Carol I este caracteristică pentru mare parte din spațiile publice din Capitală: alei distruse, mobilier stradal stricat sau lipsă, haite de câini fără stăpân, vegetație scăpată de sub control.

În vara anului trecut, Primăria capitalei anunța că Parcul Carol la intra în reabilitare.

Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la aproape 50 de milioane de lei, cu o durată de realizare de 36 de luni.

În parcul Carol I urmau a fi efectuate o serie de lucrări care presupun: revitalizarea şi refacerea fondului dendrologic şi spaţiilor verzi, reabilitarea aleilor, a podurilor, a scărilor din interiorul parcului, dar şi consolidarea malurilor lacurilor şi reabilitarea debarcaderului.

De asemenea,urma reabilitatarea instalaţiillor şi reţelelor de iluminat public şi monumental, terenul de sport, locurile de joacă şi va fi înlocuit mobilierul urban.

Totodată, spunea primăria, urmai a fi reabilitate şi restaurate construcţiile care sunt în administrarea ALPAB.