LIFESTYLE

Mihaela Bilic a prezentat cea mai bună rețetă de clătite din lume: „Cine spune că nu-i plac clătitele, minte!”

Mihaela Bilic a prezentat cea mai bună rețetă de clătite din lume Cine spune că nu-i plac clătitele minte

Reputatul medic nutriționist Mihaela Bilic a prezentat recent cea mai bună rețetă de clătite din lume, alături de trucul pe care puțină lume îl știe privind modul în care se face aluatul.

Mihaela Bilic a prezentat cea mai bună rețetă de clătite din lume: „Cine spune că nu-i plac clătitele, minte!”

Clătitele sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi, pentru că se prepară ușor, sunt foarte gustoase și pot fi umplute cu orice ne place. Există, însă, unele trucuri la care putem apela pentru a obține clătitele perfecte, iar unul dintre ele este dezvăluit de către medicul nutriționist.

Secretul unor clătite perfecte stă în aluat, mai exact în perioada în care îl lăsăm să se odihnească, spune Mihaela Bilic. Aceasta pentru că amidonul și glutenul din făină au nevoie de timp pentru a absorbi lichidul, astfel încât să obținem o textură omogenă și cremoasă.

Rețeta de clătite a Mihaelei Bilic

Mihaela Bilic spune că timpul necesar pentru a obține un aluat cât mai bun diferă în funcție de ingredientele pe care le folosim.

Clătita perfectă are nevoie de odihnă

Cine spune că nu-i plac clătitele, minte! Sau nu a mâncat clătite cu adevărat reușite. Și aici nu mă refer la clătitele de fițe flambate în coniac (Crepes suzette cum le spun francezii), ci la clătitele noastre tradiționale cu zahăr, gem sau dulceață.

Tot secretul unor clătite fine și gustoase stă în aluat. Altfel spus cât de mult a stat aluatul la odihnit face diferența Nu este magie, ci chimie: amidonul și implicit glutenul din făină are nevoie de timp să se umfle și să absoarbă lichidul din lapte, ca să obținem o textură omogenă și cremoasă. Dacă avem puțintică răbdare/așteptare, o să obținem o clătită moale și fragedă, nu una elastică și cauciucată!

Cat timp lăsăm aluatul la odihnit?

Depinde de ingredientele pe care le folosim:

-pentru făina albă de grâu timpul de așteptare este de 30 min- o oră
-pentru făina integrală odihnă 2 ore
-pentru aluatul de clătite făcut cu bere, timp de repaus 3 ore

Important: aluatul se lasă la odihnit la temperatura camerei, nu la frigider!

Cum procedăm dacă nu avem răbdare și nici chef de așteptare? Faceți aluatul cu lapte călduț, căldura accelerează hidratarea amidonului, iar timpul de așteptare se reduce la jumătate. Ca să evitați riscul de cocoloașe folosiți mixerul, aluatul se omogenizează rapid și va fi mai fraged.

Cat despre prăjit, țineți cont că tigaia trebuie să fie bine încinsă înainte de a pune ulei, în felul ăsta clătitele nu se lipesc! Acum, că știți cum să faceți clătitele perfecte, nu va rămâne decât să le umpleți cu ce vă place„, a scris Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele