NEWS

Mii de comune din România, conectate la internet de mare viteză

Mii de comune din România conectate la internet de mare viteză

Aproximativ 1500 de comune din România, în care nu a ajuns până acum internetul de mare viteză, sunt trecute pe lista de investiții.

Autoritățile anunță că au în plan să facă investiții de 94 de milioane de euro prin PNRR pentru reţelele de internet în zonele izolate.

Mii de comune din România, conectate la internet de mare viteză

Unul dintre obiectivele asumate de România în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este asigurarea posibilităţii de acces la cel puţin o reţea fixă de bandă largă ultrarapidă pentru toţi utilizatorii finali. În acest sens, ANCOM a lansat recent o consultare publică pentru a verifica la nivel de localitate informaţiile pe care le deţine cu privire la acoperirea teritoriului României cu reţele publice de internet fix.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: ANAF modifică legea! Vești bune pentru persoanele fizice vizate de controalele Fiscului: Va datora contribuabilului penalități

Două exemple concrete prezentate de jurnaliștii Antena 3 sunt situațiile din comuna Mileanca din judeţul Botoşani și şcoala de la Codreni. În prmul caz compani care furnizează internetul fix de mare viteză a început să înlocuiască vechile cabluri cu performanta fibră optică. Localnicii aveau o acoperire 4G la telefoanele mobile foarte slabă, iar acum încep să se conecteze cu întreaga lume.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Klaus Iohannis, vizită oficială în Emiratele Arabe Unite. Obiectivul principal este atragerea de investiții în economia românească

La unitatea școlară din Codreni se foloseşte internetul mobil cu o viteză foarte slabă. Primarul comunei, la insistențele localnicilor, spune că va semna contractul pentru ca toate unităţile care se află în administraţia primăriei să beneficieze de aceste modernizări.