Miliardarul Stelian Baltă spune că Bitcoin ar putea depăși 100.000 USD până la sfârșitul anului 2023, dacă nu mai devreme

spot_img

Unul dintre cei mai de succes români și cunoscut pe plan global în lumea finanțelor și crypto, Stelian Baltă, cu domiciliul în Singapore și Dubai, a apărut pe prima pagină în revista Entrepreneur Magazine în Japonia, Australia și Singapore (https://www.entrepreneur.com/article/430634) cu o serie de previziuni despre piața crypto și sfaturi pentru investitori.

Recent, prin intermediului fondului său de investiții, românul Stelian Baltă a investit 15 milioane de dolari în Fantom, proiect unde a mai investit 2.5 milioane de dolari în 2018 și alte 15 milioane de dolari anul trecut, relatează cea mai importantă publicație financiară din lume, Bloomberg (https://www.bloomberg.com/press-releases/2022-06-24/billionaire-investor-stelian-balta-founder-of-hyperchain-capital-triples-down-on-fantom-with-an-additional-15-million), dar și Yahoo (https://finance.yahoo.com/news/billionaire-investor-stelian-balta-founder-131200724.html).

În ultimii 6 ani, prin intermediul fondului de investiții Hyperchain Capital, Stelian Baltă a făcut peste 80 de investiții în companii din întreaga lume și a ajuns să conducă un fond de miliarde de dolari pornind de la 0.

Hyperchain Capital a reușit să evite expunerea la seria de lichidări și falimente care au devastat peisajul crypto în ultimele săptămâni datorită stilului conservator al lui Stelian Balta și a unei analize minutioasă a riscului.

Investitorul miliardar Stelian Balta vorbește pentru sursa citată despre posibilitatea ca Bitcoin să atingă în sfârșit pragul de 100.000 USD.

„În ciuda pierderii de valoare care a fost observată în 2022, ecosistemul în ansamblu nu a fost niciodată mai puternic în ceea ce privește numărul de proiecte lansate, progresele tehnologice și interesul investitorilor instituționali. Este foarte probabil că prețul bitcoin va depăși 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2023, dacă nu mai devreme.” spune miliardarul.

 

Bitcoin ar putea depăși 100.000 USD până la sfârșitul anului 2023. Ce este ”iarna criptografică” 

Fiecare ciclu de patru ani include ceea ce este cunoscut sub denumirea de „iarnă criptografică”, în timpul căreia prețurile s-au prăbușit cu mai mult de 90% față de maximele lor istorice pe o piață întinsă, stagnantă, care testează chiar și rabdarea celor mai pricepuți comercianți

În ciuda faptului că acesta este un eveniment bine-cunoscut, debutul iernii cripto din 2022 a devenit deosebit de brutal pentru investitorii în cripto, care par să fi fost prinși pe picior greșit, deoarece o serie de evenimente au tulburat piața făcând să scadă capitalizarea totală a pieței criptomonedei înapoi sub 1 trilion de dolari.

În calitate de investitor expert care se află în al treilea ciclu al acestei lumi extrem de volatile a activelor digitale, miliardarul Stelian Balta a explicat cum se compară această piață actuală cu scăderile anterioare și ce pot face comercianții pentru a ajuta la înfruntarea furtunii și pentru a prospera atunci când primăvara cripto se apropie. .

Creșterea efectului de pârghie este diferența dintre această piață și anul 2018

Oricine a fost implicat în cripto în timpul pieței bull market din 2017-2018 și a iernii criptografice ulterioare, care părea să prelungească ani de zile, poate atesta faptul că întregul ecosistem cripto a cunoscut o creștere uriașă în anii care au trecut.

Pe măsură ce cripto a crescut în popularitate în rândul investitorilor, în mare parte datorită naturii sale rapide și volatile, la fel a crescut și numărul de platforme care oferă tranzacționare cu efect de pârghie pentru cele mai importante criptomonede, ca o modalitate prin care investitorii își pot crește câștigurile (și pierderile) exponențial.

Pe măsură ce numărul investitorilor care optează pentru tranzacționarea cu efect de levier și fondurile speculative care iau împrumuturi pentru a paria pe piață a crescut, la fel a crescut și valoarea lichidărilor care au avut loc în perioadele crescute de volatilitate pe piață.

În general, acest lucru a făcut un debut deosebit de dificil al iernii cripto a anului 2022, deoarece deținătorii mai puțin experimentați, care au sosit doar în timpul celui mai recent ciclu, primesc pentru prima dată dezavantajul tranzacționării cripto.

Eșecul generează inovație

Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut înainte de a tranzacționa criptomonede este că în ansamblu clasa de active este încă în stadii incipiente și că majoritatea token-urilor care există astăzi vor eșua pe termen lung.

Fiecare nou ciclu de pe piața cripto se înregistrează o expansiune vizibilă a numărului de proiecte, precum și progrese semnificative în tehnologia blockchain, ceea ce duce inevitabil la ca proiectele mai vechi să nu piardă din favoarea comunității, pe măsură ce utilizatorii migrează către platformele noi și avansate.

Aceasta este o parte necesară a procesului de inovare și, probabil, va fi întotdeauna ceva de urmărit pe măsură ce tehnologia evoluează continuu. Acestea fiind spuse, este, de asemenea, o sursă majoră de creare și distrugere a valorii, care se agravează în perioadele de prabușire a pieței.

Fiecare eșec al proiectului oferă, de asemenea, informații valoroase despre ceea ce funcționează, ce nu și ce tipuri de platforme funcționează cel mai bine pentru comunitatea cripto. Acest lucru ajută la dezvoltarea spațiului în ansamblu, deoarece dezvoltatorii învață să eșueze mai puțin cu fiecare nouă iterație a tehnologiei.

Deschidere pentru proiecte solide

În timpul piețelor bull în cripto, poate fi o provocare pentru noi proiecte să se lanseze sau să se stabilească, deoarece hype-ul și FOMO care domină titlurile pot înneca chiar și cele mai bune proiecte, pe măsură ce investitorii urmăresc următoarea monedă de 100x.

Acest lucru oferă o deschidere pentru proiecte solide cu o echipă puternică de dezvoltatori care să se apuce de lucru pentru a-și îmbunătăți protocoalele. Un bun exemplu este Fantom, care s-a născut într-o piață prăbușită, în 2018.

Fiecare ciclu este diferit, dar și același

În afară de Bitcoin și, mai recent, Ethereum, jucătorii majori din fiecare ciclu al pieței de criptomonede se schimbă, dar procesul se desfășoară într-o manieră destul de uniformă, ceea ce ar trebui să fie considerat pozitiv pentru cei interesați de sector.

După ce am fost pe piața cripto de trei cicluri acum, am ajuns să accept că scăderile de preț de 90-95% fac parte din normă, iar valoarea luării de profit versus deținerea pură nu poate fi subestimată.

În 2018, spațiul cripto nu era atât de important, acum ecosistemul are mai mulți jucători, sunt mai multe instituții implicate și cazuri de utilizare în lumea reală.

„Am fost, de asemenea, martor că fiecare nou ciclu introduce o nouă cohortă de utilizatori, ceea ce duce la o creștere a procentului din populația globală care este interesată sau implicată în criptomonede. Acest lucru, la rândul său, duce și la o creștere a nivelului antreprenorial. activitate și mai multe inovații în sector.

În ciuda pierderii de valoare care a fost observată în 2022, ecosistemul în ansamblu nu a fost niciodată mai puternic în ceea ce privește numărul de proiecte lansate, progresele tehnologice și interesul investitorilor instituționali. Este foarte probabil că prețul bitcoin va depăși 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2023, dacă nu mai devreme.”

De fapt, s-ar putea spune că recesiunea va fi benefică pentru ecosistem pe termen lung, deoarece permite o mare parte din speculațiile care au dominat DeFi și NFT-urile să fie eliminate, astfel încât capacitățile de schimbare a lumii ale tehnologiei blockchain să poată ajunge în prim-plan. .

Proiectele puternice supraviețuiesc și apoi prosperă

Mai mult decât orice, aceste piețe funcționează ca un incendiu și ajută la curățarea zonelor moarte,  astfel încât proiectele de top să poată ieși în evidență și să acumuleze resurse.

Pe măsură ce valul cripto s-a retras în 2022, s-a dezvăluit că o serie de protocoale populare sunt „înotul gol”, ceea ce a exacerbat și mai mult durerea resimțită de deținătorii de cripto, deoarece proiectele eșuate precum Terra (LUNA) au declanșat efecte de contagiune în ecosistemul cripto.

În timp ce efectele secundare ale colapsării protocoalelor au fost extrem de neplăcute, pe termen lung, aceste evoluții se vor descurca cel mai bine, deoarece au ajutat la identificarea defectelor sistemului înainte ca lucrurile să devină „prea mari pentru a eșua”.

Datorită acestei dăruiri față de due diligence, Hyperchain Capital a reușit să evite expunerea la seria de lichidări și falimente care au devastat peisajul cripto, iar când totul va fi spus și gata, vor ieși mai puternici ca niciodată.

Pe măsură ce piața își găsește fundul și apoi intră în perioada sa ciclică de acumulare, proiecte precum Fantom sau fonduri precum investitorii Hyperchain Capital ar trebui să fie atenți pentru a deschide drumul către următorul ciclu de creștere.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.