LIFESTYLE

Miracolul de la Fatima sau ”miracolul Soarelui”. Între 30.000 și 100.000 de oameni au afirmat că au fost martorii unor fenomene cu totul neobișnuite

Miracolul de la Fatima sau miracolul Soarelui. Între 30.000 și 100.000 de oameni au afirmat că au fost martorii unor fenomene cu totul neobișnuite

Miracolul de la Fatima este evenimentul petrecut pe o colină din Portugalia, la începutul secolului trecut. Trei copii au fost martorii unui fenomen inexplicabil și contestat. Atunci au fost făcute trei profeții despre viitorul omenirii. Două dintre ele au fost făcute publice și s-au petrecut întocmai, dar cea de-a treia este păstrată cu sfințenie la Vatican și reprezintă un secret important.

În data de 13 octombrie 1917, cu toate că ploua și era o vreme mohorâtă, peste 60000 de persoane s-au strâns pentru a o vede a Sfânta Fecioară. Trei copii pe nume Lucia, Francisco și Jacinta anunțaseră divina întâlnire la orele prânzului.

Miracolul de la Fatima sau ”miracolul Soarelui”. Jocul soarelui după ploaie

Mulțimea începuse să fie impacientată. Ploua, era frig, iar cei trei copii spuseseră că Sfânta Fecioară își va face apariția la orele prânzului. Era ora 14 și minunea nu se produsese.

Dar ploaia a încetat brusc, norii au dispărut și cerul era clar și albastru. Mulțimea privea către soare care ardea cu putere. Atunci s-a produs minunea. Fecioara Maria a apărut pe cer. Într-o liniște deplină, mulțimea a îngenuncheat.

Cercetătorii portughezi au studiat documentele vremii care conțineau mărturii ale martorilor oculari despre luminile care au apărut pe cer, care se roteau și care schimbau culorile, intensitatea și se deplasau cu viteză.

De la ce a pornit totul

Povestea miracolului faimos de la Fatima din Portugalia a inceput in mai 1917, cand trei copii sustin ca s-au intalnit cu Fecioara Maria, in drumul lor spre casa. Totul s-a repetat in ziua de 13, in urmatoarele sase luni.

Cea mai in varsta dintre fete, Lucia, de 10 ani, a fost singura care a vorbit cu Fecioara Maria.
Copiii au spus povestea parintilor lor si, in timp ce unii din sat nu au crezut, altii au transmis-o mai departe altor persoane. Lunile au trecut si tot mai multi credinciosi au facut pelerinaje la Fatima, in locul unde copiii au sustinut ca au vazut-o pe Fecioara Maria.

Insa nimeni altcineva, in afara copiilor, nu a zarit-o pe Fecioara Maria.

La ultima aparitie divina, pe 13 octombrie 1917, evenimentul a devenit faimos. In cartea sa, „In cautarea unui miracol”, scrisa de Joe Nickell, autorul afirma ca „o multime de 70.000 de oameni au fost prezenti in asteptarea aparitiei Fecioarei Maria”.

Fenomenul a durat 10 minute

Ca si inainte, figura a aparut doar copiilor. Identificata ca „Doamna de la Rosary”, ea a cerut pocainta si construirea unei capele in acel loc. Dupa ce a prezis sfarsitul Primului Razboi Mondial, ea a oferit copiilor anumite viziuni care nu trebuiau divulgate si a ridicat mainile spre cer.

Dupa aceea, Lucia a exclamat: „Soarele”. Toata lumea s-a uitat in sus si au vazut un disc argintiu, care a aparut din nori. Evenimentul produs este cunsocut sub numele de „miracolul Soarelui”.

Nu toata lumea a spus ca a vazut acelasi lucru. Unii au vazut dansul Soarelui pe cer, altii au afirmat ca Soarele a avut o miscare in zig-zag.

Intregul eveniment a durat 10 minute, iar acest miracol al Soarelui este unul dintre cele mai cunoscute evenimente de la Fatima.

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Fatima?

In cartea sa, Nickell a sugerat ca multimea a vazut un fenomen denumit „Sundogs”, care se produce in atmosfera datorita refractiei luminii solare. Deci este posibil ca „dansul Soarelui” sa fi aparut in mintile si in perceptia pelerinilor prezenti.

Ce se poate spune despre viziunile cu Fecioara Maria ale celor trei copii, care au pus Fatima pe harta religioasa? Nu este clar ce au vazut. Pentru credinciosi, este evident ca Fecioara Maria ar fi putut aparea doar celor trei copii inocenti ai unor tarani, folosindu-se de statutul lor umil pentru a transmite mesajele ei de pace si mantuire spirituala.

Scepticii considera ca nu a existat nicio dovada reala a miracolelor care au aparut si au sugerat ca Lucia a fost doar o fata cu multa imaginatie.

 

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele