Miss România a fost otrăvită. Povestea celei mai frumoase femei din România

spot_img

Miss România a fost otrăvită. Așa a luat final povestea Titei Cristescu, considerată ani buni a fi cea mai frumoasă femeie din România. Fiica lui Gheorghe Cristescu, zis ”Plăpumarul”, cunoscut drept primul secretar general al Partidului Comunist din România, a devenit Miss România în anul 1926, iar acest fapt a plasat-o în topul mondenului românesc de la vremea respectivă.

Se spune că ani mulți, frumoasa care s-a stins la vârsta de 27 de ani a fost întreținută de o serie întreagă de amanți la fel de celebri ca și ea. Deși îndrăgostită de inginerul Liviu Ciulei, tânăra a fost căsătorită cu forța, de tatăl ei, la o vârstă fragedă cu Alexandru Ionescu Bujor, un afacerist bogat. Căsnicia celor doi a durat extrem de puțin, ei divorțând după ce Bujor a intrat în faliment.

VĂ RECOMANDĂĂM ȘI: „Nevasta lui Salam”, Roxana Dobre, a fermecat cu apariția ei în costum de baie toată suflarea adunată la o piscină de fițe din București | FOTO PAPARAZZI

Amorul cu Liviu Ciulei, căsătorit și cu doi copii acasă, s-a desfășurat pe o perioadă de 6 ani și a fost piperat, pe lângă promisiuni de căsătorie, și cu o sumedenie de descandaluri cu ecou în lumea mondenă a vremii.

Miss România a fost otrăvită. Povestea celei mai frumoase femei din România

Sătulă de chin, Tita Cristescu a decis într-un final să pună capăt amorului și a început să cocheteze cu diplomatul Cuza Hotta. Din cauza faptului că noul amorez era sărac, familia Titei nu a fost de acord cu amorul iar acest fapt a dus-o pe tânără în pragul sinuciderii.

”După o tentativă de sinucidere eşuată, Tita i-ar fi spus Mariei: «Era mai bine dacă muream. Sunt plictistă de viaţă. Am fost o vacă de muls»”, mai notează V. D. Fulger în cartea ”Destine ale reginelor frumuseţii.”, notează V. D. Fulger în cartea ”Destine ale reginelor frumuseţii”.

Tendativa de sinucidere nu i-a reușit Titei, însă viața i-a fost curmată în decembrie 1935, în seara de Ajun al Crăciunului, când Ciulei i-a adus cadou o cutie de bomboane cu lichior. Miss România a fost singura care a gustat din cutia primită cadou și, la puțin timp după aceea, și-a găsit sfârșitul în fața familiei. Medicii chemați să-i ofere primul ajutor nu au mai avut cu ce să o ajute.

Rezultatul autopsiei cerute de investigatorii care au apreciat că în cazul tinerei de 27 de ani a fost vorba de o moarte suspectă, a concluzionat clar: moarte provocată de otrăvire cu cianură de potasiu. Anchetatorii au constat că cianura fusese injectată în bomboanele pe care le mâncase Tita.

A urmat un proces de răsunet în care inginerul Ciulei a fost acuzat de crimă pasională, fiind singurul suspect în acest caz. A fost trimis în judecată sub acuzaţia de asasinare cu premeditare, iar procesul lui a ținut primele pagini ale ziarelor în anul 1936. Martorii au susţinut că amantul Titei n-ar fi fost în stare de crimă, procurorii n-au reuşit să strângă dovezi suficiente şi, în final, Ciulei a fost achitat. După 20 de ani, însă, adevărul a ieșit la iveală. Cea care a otrăvit-o pe Tita Cristescu a fost nimeni alta decât servitoarea Maria Suciu, cea care a fost angajată de familia tinerei să se ocupe de treburile casei.

Slujnica şi-a mărturisit pe patul de moarte crima, dar şi motivul pentru care a otrăvit-o pe Tita cu cianură :

”Pentru că era prea frumoasă, avea de toate, iar eu nu aveam nimic.”, i-a spus ea preotului chemat să o spovedească înainte să-și dea ultima suflare.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.