NEWS

Motociclistul accidentat de Monica Macovei, prima reacție după condamnarea primită de fostul ministru: „Sincer, este cam mică pedeapsa”

Motociclistul accidentat de Monica Macovei prima reacție după condamnarea primită de fostul ministru Sincer este cam mică pedeapsa
sursa foto: colaj foto Republica Online și Ziua de Constanța

Ilie Constantin, motociclistul accidentat grav de fostul ministru Monica Macovei cu mașina la Mangalia în toamna lui 2022, a declarat vineri, 12 aprilie, la Antena 3 CNN, că pedeapsa de 6 luni de închisoare cu suspendare primită de fostul ministru al justiției i se pare mică.

Motociclistul accidentat de Monica Macovei, prima reacție după condamnarea suspendare primită de fostul ministru: „Sincer, este cam mică pedeapsa”

Bărbatul lovit de Monica Macovei spune că este dezamăgit de pedeapsa pe care aceasta a primit-o, respectiv șase luni cu suspendare în urma accidentului din Mangalia de acum aproape doi ani de zile.

„Sincer, este cam mică pedeapsa. Prima impresie a doamnei avocat și a mea a fost că vom face apel, acum să vedem, trebuie să ne mai gândim. Merita mai mult. Pedeapsa mi se pare mică, în schimb obligațiile pe care le are chiar erau necesare”, a spus victima Monicăi Macovei.

Bărbatul de 57 de ani a spus că nu crede că fostul ministru al justiției este capabil să presteze muncă neplătită în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, așa cum a decis instanța. El și-ar fi dorit ca pedeapsa primită de aceasta să fie mai mare, însă speră că măcar toate celelalte măsuri luate în cadrul acestei condamnări să fie duse la bun sfârșit de către Monica Macovei, deși și aici are unele îndoieli pentru că pe lângă această condamnare de șase luni în primul rând, fostul ministru al Justiției trebuie să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.

„Măcar să vină să facă prezența acolo. Măcar atât! Să muncească? Ea nu e în stare și ați văzut că nu e capabilă, nu are experiență juridică în domeniul în care a activat atât de mult, are foarte multe lacune. Dar într-un domeniu în care nu a activat? Vă dați seama, nu ar avea nimeni încredere în ea să îi dea ceva pe mână să facă”, a mai afirmat el la Antena 3 CNN.

Condamnare la 6 luni de închisoare cu suspendare

Fosta ministră a justiţiei Monica Macovei a fost condamnată vineri, 12 aprilie, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă, după accidentul din toamna lui 2022, când a rănit un motociclist. Ea a fost condamnată pentru vătămare corporală în urma accidentului provocat în octombrie 2022, atunci când se întorcea de la 2 Mai, iar la intrare în Mangalia a pătruns pe contrasens și a izbit violent un motociclist care circula regulamentar.

Magistraţii au hotărât ca Monica Macovei să meargă la programe de reintegrare socială și să presteze muncă neplătită în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la DGASPC Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2.

Fostul oficial are de ales fie la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului de la Sectorul 2 din București, fie la Administrația Domeniului Public a Sectorului 2. Ea trebuie să frecventeze mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. Dacă nu le face riscă anumite sancțiuni.

Instanța suspendă termenul de supraveghere pe o durată de doi ani. În acest timp Monica Macovei trebuie să respecte o serie de măsuri, să se prezinte la Serviciul de Probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune, să comunice dacă își schimbă locul de muncă sau dacă pleacă de acasă mai mult de cinci zile. Toate aceste lucruri trebuie să le ducă la îndeplinire pe o perioadă de doi ani. Decizia instanței nu este definitivă. Poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Bărbatul a fost aruncat la câțiva metri distanță iar motorul a luat imediat foc. După incident, bărbatul a petrecut mai bine de trei luni în spital, a suferit mai multe operații chirurgicale, iar acum merge în cârje.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Orașul din România aflat în topul celor mai ieftine din Europa. Prețurile mici îi fac pe unii turiști străini să-l viziteze de mai multe ori pe an
Orașul din România aflat în topul celor mai ieftine din Europa. Prețurile mici îi fac...
Trump, sângerând, a fost scos de pe scenă după un incident în care s-au tras focuri de armă / Doi morţi: atacatorul şi o persoană din public. UPDATE: Împuşcăturile sunt investigate ca o tentativă de asasinat / Trump spune că a fost lovit de un glonţ care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte
Trump, sângerând, a fost scos de pe scenă după un incident în care s-au tras...
Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit și e bun pentru sănătate. Costă doar 3.75 de lei
Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit...
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu noul iubit, un manelist celebru. ''Am probleme''
Prima reacție a lui Betty Salam, după ce și-a părăsit soțul și s-a mutat cu...
Cel mai sigur oraș din România. Aici e bine să te muți, are multe parcuri naturale, mari centre comerciale si este unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară
Cel mai sigur oraș din România. Aici e bine să te muți, are multe parcuri...
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au intrat în picaj liber
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au...
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din Europa
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din...
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Obligație pentru proprietarii de la bloc. Vecinii trebuie să semneze. Se dă amendă repetat
Obligație pentru proprietarii de la bloc. Vecinii trebuie să semneze. Se dă amendă repetat
Mari beneficii pentru acești români. Bani în plus pentru genul ăsta de muncă
Mari beneficii pentru acești români. Bani în plus pentru genul ăsta de muncă
Împuşcăturile de la mitingul lui Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat
Împuşcăturile de la mitingul lui Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi se bate direct cu Temu şi Shein
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi...
ANAF se pregăteşte să controleze o nouă categorie de persoane fizice. Cine sunt cei vizaţi şi ce trebuie să facă
ANAF se pregăteşte să controleze o nouă categorie de persoane fizice. Cine sunt cei vizaţi...
Mărturiile martorilor prezenți la tentativa de asasinat asupra lui Trump
Mărturiile martorilor prezenți la tentativa de asasinat asupra lui Trump
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de...
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!