NEWS

Nicușor Dan, anunț după moartea Anei Oros în tragedia de la Lacul Morii: Avem un val de câini care încep să fie abandonați de proprietari VIDEO

Nicușor Dan anunț după moartea Anei Oros în tragedia de la Lacul Morii Avem un val de câini care încep să fie abandonați de proprietari VIDEO
sursa: captură video

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis luni, în cadrul unei conferințe de presă, la mai bine de o săptămână de la moartea Anei Oros, că în ultima perioadă a fost observată o creştere a numărului de câini abandonaţi de proprietari. Motivul reiterat de edil este teama proprietarilor că vor fi amendaţi pentru faptul că nu şi-au microcipat şi sterilizat câinii.

Edilul Capitalei a dat asigurări că proprietarii de câini nu vor fi amendaţi până ce nu le va fi oferită ocazia de a microcipa şi steriliza în mod gratuit câinii respectivi. Astfel, vor fi sancţionaţi doar pe cei care se opun microcipării şi sterilizării.

Nicușor Dan, reacție după moartea Anei Oros în tragedia de la Lacul Morii: Avem un val de câini care încep să fie abandonați de proprietari

Nicușor Dan a menţionat că în proiectul de buget al Capitalei, care va fi supus vineri votului în CGMB, va fi propusă o sumă „consistentă” pentru microcipări şi sterilizări gratuite, dar şi pentru extinderea capacităţilor din adăposturile de câini. El a reamintit de gratuitatea oferită de către PMB privind activitatea de microcipare şi sterilizare.

„Ana Oros, o persoană pozitivă, activistă implicată în cauze sociale, persoană regretată de multă lume. (…) Ne confruntăm cu o provocare nouă, zilele acestea. Avem un val de câini care încep să fie abandonaţi de proprietari, foarte probabil speriaţi de amenzi pentru că nu i-au microcipat şi sterilizat. Vreau să îi asigur pe bucureşteni că nu îi vom sancţiona înainte de a le oferi posibilitatea de a îi microcipa şi steriliza gratuit. Există o nouă campanie de microcipare şi sterilizare gratuită care merge din cartier în cartier şi nu îi vom sancţiona decât pe acei proprietari care se opun microcipării şi sterilizării gratuite a câinilor pe care îi au, care este obligatorie conform legii. Vreau să îi încurajez pe cetăţeni să adopte un câine”, a afirmat Nicuşor Dan, luni într-o conferinţă de presă.

Câinii fără stăpâni sunt în continuare colectați de ASPA

Primarul a mai spus că „avem câinii fără stăpân şi ei sunt colectaţi în urma sesizărilor de către ASPA şi structurile care funcţionează în cadrul Primăriei Sector 1 şi Sector 5”. Referitor la cazul Anei Oros care a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii, Nicuşor Dan a spus că nu va intra într-o dezbatere privind vinovaţii şi a completat că este în curs verificarea corpului de control al Primăriei Capitalei, precum şi o anchetă în derulare.

„Avem în curs verificări ale corpului de control care ne va spune cât de bine se derulează această activitate. Sunt proprietăţi, curţi, şantiere ale unor societăţi comerciale unde sunt câini lăsaţi pe zona publică şi aici nu am avut un răspuns al autorităţilor competente. Avem problema înmulţirii necontrolate a câinilor fără stăpân şi în Bucureşti şi în Ilfov. Răspunsul Autorităţii nu a venit şi cu posibilitatea de sancţiune.  Nu o să intru în dezbaterea despre cine e vinovat privind tragedia de sâmbătă şi nu o să intru într-un joc al declaraţiilor politice. Cred că cetăţenii aşteaptă de la noi să colaborăm să rezolvăm această problemă. Pe chestiunea vinovăţiei este un control în curs al Corpului de control al PMB şi o anchetă”, a mai explicat primarul general al Capitalei.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri