NEWS

Noi restricții pentru Berceni, Bragadiru și Voluntari. Rata incidenței a depășit 2 la mie

Noi restricții pentru Berceni Bragadiru și Voluntari. Rata incidenței a depășit 2 la mie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a anunțat că începând de marți, 14 septemrbie, vor fi reintroduse o serie de restricții. Localitățile vizate sunt Berceni, Bragadiru și Voluntari. Acolo, rata de incidență cumulată la 14 zile a infectărilor COVID a depășit pragul de 2 la mie.

Printre restricțiile impuse se regăsesc obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, iar adunările publice vor fi limitate.

„În spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura”, prevede articolul 4 al hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență Ilfov.

Conform hotărârii emise de Prefectura Ilfov, în Berceni rata incidenței este 2,24/1.000 locuitori, în Bragadiru – 2,30/1.000 locuitori, iar în Voluntari – 2,08/1.000 locuitori.

Alte măsuri anunțate sunt:

  • În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea fiid permisă doar persoanelor vaccinate.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie
  • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior