NEWS

Vești importante despre salariul minim! Ce calcule au făcut liderii Coaliției de Guvernare

Vești importante despre salariul minim Ce calcule au făcut liderii Coaliției de Guvernare
sursa foto: g4media.ro

Nu mai crește salariul minim, este întrebarea care apare, firesc, după ce mai multe surse au declarat că discuțiile pe această temă au fost deocamdată blocate, din cauza că s-a revenit la calculele potrivit cărora salariul de referință să rămână la 2.784 de lei.

Este posibil ca la această sumă să se adauge cei 200 de lei care ar urma să se acorde voluntar de către angajator, și care să fie neimpozabili.

Nu mai crește salariul minim? Urmează o întâlnire cu sindicatele și patronatele

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi că în coaliţia de guvernare nu a fost luată deocamdată o decizie cu privire la creşterea salariului minim, joi urmând să aibă loc o nouă întâlnire în Consiliul Tripartit pe acest subiect.

„Nu am luat o decizie (privind majorarea salariului minim – n.r.), pentru că ea trebuie discutată şi este, pe bună dreptate, analizată în cadrul Consiliului Tripartit şi apoi vom lua o decizie”, a spus Ciucă, la sediul central al PNL.

El a precizat că a avut o întâlnire, săptămâna trecută, cu sindicatele şi cu patronatele pe acest subiect. „Vom avea încă o întâlnire în cadrul Consiliului Tripartit joi, ca atare, până joi, neluându-se nicio decizie nu mă hazardez să comunic pe acest subiect”, a afirmat premierul.

Cifrele ne-au adus unde suntem acum

Liderii Coaliției au convenit, luni seara, ca de la 1 ianuarie să crească punctul de pensie cu 12,5%, iar de două ori pe an să se acorde ajutoare sociale pentru pensionarii cu pensiile mai mici de 3.000 de lei.

„Cifrele ne-au adus aici unde suntem acum. Vreau să subliniez este următorul aspect, eu cred că trebuie să fie un moment în care conştientizăm cu toţii că ceea ce am decis şi ceea ce vom decide în continuare are la bază o creştere economică şi venituri la buget care să ne permită să luăm astfel de decizii.

Am decis să facem aceste majorări şi să asigurăm că povara aceasta a creşterii inflaţiei să poată să fie compensată prin măsurile luate la nivelul Guvernului. Totodată cred că este nevoie să continuăm să luăm măsuri pentru a sprijini întreg mediul de investiţii, că economia va funcţiona în continuare şi că putem să asigurăm venituri la bugetul de stat pentru a lua în continuare măsuri”, a spus Nicolae Ciucă.

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele