NEWS

O nouă funcție Google Maps indică rutele pe care se consumă mai puțin combustibil. Este disponibilă și în România

O nouă funcție Google Maps indică rutele pe care se consumă mai puțin combustibil. Este disponibilă și în România

O nouă funcție Google Maps indică rutele pe care se consumă mai puțin combustibil. Șoferii care vor să facă economie primesc ajutor acum și de la hărțile Google. O funcție introdusă în 40 de țări, printre care și România, sugerează și rutele pe care se consumă mai puțin combustibil.

Trebuie luat însă în calcul că pe traseele mai ieftine s-ar putea să călătoriți mai mult până la destinație.

O nouă funcție Google Maps indică rutele pe care se consumă mai puțin combustibil. Chiar cu 10 la sută mai mic

De exemplu, un șofer care se pregătește să plece din Brașov spre Constanța și a ales ruta ecologică indicată de harta Google. Traseul lui ocolește municipiul București și durează cu 24 de minute mai mult decât cel mai scurt dar asigură o economie de combustibil.

Practic este vorba despre un consum mai mic cu 10 la sută dacă este activată această opțiune. Înseamnă undeva la 23-30 de lei mai puțin.

În situația în care până la destinație există mai multe rute, noua funcție introdusă pe harta Google indică pe care dintre ele consumul de combustibil este mai mic. Utilizatorul vede afișata economia relativă dar și diferența de timp între trasee.

Cum calculează economia de combustibil noua funcție Google

Funcția introdusă pe harta Google calculează economia de combustibil în funcție de tipul de motor: pe benzină, pe motorină, electric sau hibrid. La viteze mai mari, motoarele diesel sunt mai eficiente decât cele pe benzină.
Vehiculele hibride sau electrice performează mai bine în condițiile de trafic aglomerat, cu multe plecări de pe loc.

Dan Oros, director de marketing Google România: „Asta se traduce în economie de bani dar și în reducerea emisiilor de carbon. Noi mai oferim genul acesta de alegeri și în momentul în care vrei să cauți zboruri. Ți se afișează emisiile de carbon ale fiecărui zbor. Sau hoteluri care au adoptat practici ecologice

Statisticile arata că, în Europa, transportul pe șosele reprezintă cea mai mare sursă de emisii de carbon. Utilizând noua funcție care sugerează rute economice, șoferii fac economie la bugetul călătoriei, dar protejează și mediul.