LIFESTYLE

Obezitatea afectează performanțele la locul de muncă

Obezitatea afectează performanțele la locul de muncă

Obezitatea afectează performanțele la locul de muncă. Obezitatea este o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în zilele noastre. Printre factorii care contribuie la instalarea acesteia se numără: alimentația dezechilibrată, stresul, stilul de viață agitat, precum și obiceiurile nesănătoase.

Există multe cauze potențiale pentru obezitate, variind de la probleme genetice, dietă, afecțiuni mentale și probleme emoționale. Adesea, obezitatea este cauzată de o combinație de astfel de probleme, motiv pentru care este clasificată ca o afecțiune medicală, conform doc.ro

Obezitatea afectează atât viața personală a pacientului, cât și pe cea socială și pe cea profesională. Caracterizată de un indice de masă corporală mai mare de 30, obezitatea mai are un efect mai puțin cunoscut: afectează și performanțele de la locul de muncă.

Statisticile recente ale Organizației Mondiale a Sănătății indică faptul că în 2016, peste 1,9 miliarde de adulți (cei de 18 ani și peste) au fost definiți ca fiind supraponderali, dintre care 650 de milioane erau obezi. De asemenea, statisticile au raportat că o mare parte a populației lumii trăiește în țări în care excesul de greutate sau obezitatea ucide mai mulți oameni decât subponderabilitatea.

În ce mod e afectată activitatea profesională a pacientului obez

Lucrătorii obezi sunt, în general, mai puțin productivi decât lucrătorii care nu au probleme cu greutatea, deoarece se confruntă cu mai multe limitări. Ei petrec mai mult timp îndeplinind sarcini sau nu sunt capabili să facă față cerințelor fizice de la locul de muncă.

Obezitatea poate avea efecte ample asupra capacității de muncă a unei persoane, afectând aproape fiecare activitate fizică pe care o desfășoară. Poate avea un impact emoțional și mental semnificativ asupra unei persoane, fiind adesea un factor care contribuie la depresie și alte afecțiuni și boli mintale.

De asemenea, obezitatea este un factor de risc important pentru numeroase alte boli, de la ficatul gras și ciroză la insuficiență renală cronică și de la osteoartrită la apnee obstructivă în somn.