Pericolul ascuns din pepenele roșu. Mihaela Bilic avertizează că poate afecta ficatul

spot_img

Pericolul ascuns din pepenele roșu. Mihaela Bilic avertizează că poate afecta ficatul, mai ales dacă este consumat în cantități mari. Ce trebuie să facem pentru a nu mai avea probleme puteți vedea în rândurile de mai jos.

Pericolul ascuns din pepenele roșu. Mihaela Bilic avertizează că poate afecta ficatul

Este sezonul pepenelui roșu și mulţi români îl consumă în cantități mari. Însă acesta nu este cel mai sănătos fruct, ba dimpotrivă. Pepenele roşu, consumat în cantităţi mari, poate afecta ficatul. Mai mult, acesta este un fruct care îngrașă.

„Fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă “doară”… grăsimea de pe burtă”, avertizează Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Cum ne poate afecta pepenele sănătatea

„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.

Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta.

Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime pe care o pune pe abdomen”, a avertizat Mihaela Bilic pe Instagram.

Cel mai bine ar fi să consumăm pepenele roșu pe post de desert. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia”, afirmă medicul nutriţionist.

Peste 90% din conținutul pepenelui este apă

Consumul de pepene poate preveni deshidratarea, dar este indicat ca apa să rămână principala sursă de hidratare, mai ales pentru că mai mult de 5% din pepene este reprezentat de zahăr.

Chiar şi seminţele pepenelui sunt bogate în substanţe nutritive precum fier, zinc, vitamina B, proteine, fibre şi acizi graşi.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.