WORLD

”Pistol rece” sunt cuvintele care l-au făcut pe Alec Baldwin să folosească arma cu care a ucis o femeie

Pistol rece sunt cuvintele care l-au făcut pe Alec Baldwin să folosească arma cu care a ucis o femeie
Anchetatorii au primele date oficiale de la crima accidentală comisă de Alec Baldwin

Tragicul incident, în urma căruia o femeie a murit, vineri, după ce actorul Alec Baldwin a împușcat-o cu o armă de recuzită, pe platoul de filmare a westernului „Rust”, are, încă, multe elemente necunoscute.

Asistentul de regie al filmului a luat un pistol de recuzită dintr-un cărucior gri și a strigat „pistol rece”, cuvinte utilizate în cinematografie, pe platourile de filmare, pentru a semnala faptul că arma nu este încărcată cu muniție reală și poate fi manipulată fără a prezenta vreun pericol, informează The New York Times.

Arma de recuzită, încărcată cu muniție reală

Din nefericire, s-a dovedit că arma înmânată lui Alec Baldwin era încărcată cu muniție reală, iar asistentul de regie nu cunoștea acest lucru, potrivit înregistrărilor instanței, citate de The New York Times.

În momentul în care actorul a apăsat pe trăgaci, l-a împușcat pe regizorul Joel Souza în umăr, iar pe directoarea de imagine a filmului, Halyna Hutchins, în piept. Halyna, în vârstă de 42 de ani, a decedat.

Anchetatorii adună probe

Primul raport oficial în acest caz a fost lansat vineri, într-o declarație pe propria răspundere depusă de Departamentul de Poliție din Santa Fe, care a precizat că va cere magistraților să cerceteze clădirea în care s-a petrecut tragedia.

Un judecător a acceptat cererea Departamentului de Poliție din Santa Fe, ce include o examinare a pistolului, pentru prelevarea de probe biologice, dar și o examinare  a camerelor de supraveghere, a cardurilor de memorie sau a altor aparate de înregistrare video care ar putea oferi informații în caz.

Actorul a cooperat cu polițiștii

Alec Baldwin a cooperat cu anchetatorii, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului.

„Cooperez pe deplin cu poliția pentru a determina modul în care s-a produs această tragedie și țin legătura cu soțul Halynei, oferindu-i sprijinul pentru el și familia sa. Inima mea este frântă, sunt alături de soțul ei, de fiul lor și de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a transmis și Baldwin, într-o primă reacție de după tragedie.

„Sunt distrus”, a mai scris pe Twitter actorul de 63 de ani.

Ancheta este în derulare și urmează a elucida o serie de detalii cruciale care, pe moment, sunt necunoscute.