NEWS

Pofta de mâncare, un semnal de alarmă. Ce ascunde dorința de dulce

Pofta de mâncare un semnal de alarmă. Ce ascunde dorința de dulce

Organismul nostru încearcă să ne transmită diferite semnale atunci când există un dezechilibru. Poftele, de asemenea, sunt un mecanism natural prin care corpul nostru încearcă să aducă diferiți nutrienți necesari pentru sănătatea noastră.

Cu toate acestea, trebuie să depistăm care este necesitatea din spatele poftei. Adesea, deși organismul cere un anumit aliment, este posibil ca acesta să facă mai mult rău decât bine. De fapt, ceea ce încearcă organismul să ne spună cu ajutorul poftelor este că are nevoie de un singur nutrient, asociat cu alimentul pe care îl poftim.

Ce ascunde pofta de pâine, patiserie, paste

Pofta de pâine, patiserie, paste ascunde, de asemenea, o carență. Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie ce trebuie să îi oferi organismului tău atunci când îți este poftă de pâine și produse de patiserie.

„Corpul nostru este mult mai inteligent decât realizăm și ar fi extraordinar dacă am învăța încă din școală să interpretăm anumite semnale de alarmă.

E bine de știut că fiecare poftă, trădează o carență în corp și de multe ori suntem tentați să tratăm pofta cu preparatul pe care îl poftim. Aceasta nu este întotdeauna soluția optimă, fiindcă exact de acel lucru corpul nu are nevoie.

Atunci când poftim pâinea, pastele și produsele de patiserie corpul are nevoie disperată de azot și nitrogen care poate fi găsit în crudități bogate în grăsimi, precum semințe și nuci (migdale, caju, cânepă, mugurii de pin, chia etc.) și în cele din familia fasolei. In acelasi timp corpul are nevoie de triptofan gasit în nucile de caju, banane etc”, scrie Patricia Rusu, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Pofta de ciocolată ascunde, de asemenea, un deficit

„Dacă poftești la ciocolată, atunci cu siguranță corpul tău are nevoie de magneziu. Acesta se găsește și în ciocolată, însă într-o cantitate mică în pudra de cacao din comerț, însă se poate regăsi în toate variantele raw: în untul de cacao, pudră de cacao raw și boabele de cacao raw.

Pentru a se asimila, magneziul are nevoie și de alți nutrienți găsiți în crudităti, nuci, semințe și alge marine.
Pentru o carență de magneziu, fier și calciu, consumă zilnic cât mai multe frunze verzi”, a mai scris Patricia Rusu.

Image by congerdesign from Pixabay