LIFESTYLE

Povestea actriței Jane Birkin. A urcat pe cele mai înalte culmi ale succesului

Povestea actriței Jane Birkin. A urcat pe cele mai înalte culmi ale succesului
www.life.ro

Povestea actriței Jane Birkin merită aflată de fiecare dintre noi. A reușit să urce pe cele mai înalte culmi ale succesului, iar toate meritele i s-au datorat. A trecut peste orice și nu s-a lăsat niciodată bătută de încercări.

Kane Birkin a fost o actriță și cântăreață de are succes britanică și franceză. S-a născut pe data de 14 decembrie 1946, la Londra. Mama sa a fost actriță, iar tatăl său a fost ofițer. A mai avut un frate pe nume Andrew Birkin care a devenit scenarist și regizor.

Încă de la o vârstă fragedă a făcut cunoștință cu lumina reflectoarelor. A jucat în două filme care au fost premiate la Cannes, „Le Knakck”, în 1965, și „Blow-Up”, în 1976.

Povestea actriței Jane Birkin

A susțin de foarte multe ori că a fost un copil foarte timid și multă vreme a fost hărțuită din cauza aspectului fizic. A avut un model în viață, pe Jean Shrimpton, dar simțea că nu ajunge niciodată la acel nivel. A urmat cursurile la Upper Chine School, un internat de pe Insula Wight. A dat dovadă de foarte mult talent în arta teatrului, dar și a muzicii. La vârsta de 16 ani a decis să abandoneze școala. Ulterior, a apărut în foarte multe filme de succes.

În 1968, ea l-a cunoscut pe Serge Gainsbourg, potrivit Life. Au avut o relație de peste 10 ani. Alături de cântărețul și actorul francez, și-a întemeiat o familie frumoasă, pe care și-o dorea atât de mult. În 1971 a născut-o pe fiica lor, Charlotte Gainsbourg, iar în 1980 cei doi s-au despărțit. Cu toate acestea, ei au continuat să colaboreze pe plan profesional.

Asta nu a fost tot. A mai avut o relație cu compozitorul de film, John Barry, fiind chiar și căsătorită. Nici de această dată nu a avut noroc, ba chiar relația s-a terminat destul de repede. El a părăsit-o la scurt timp după ce a rămas însărcinată cu fiica lor, Kate Barry.

În 1982, Jane l-a născut pe cel de-al treilea copil al său, Lou Doillon, pe care l-a avut în timpul relației cu regizorul, Jacques Doillon. În 2013 și-a pierdut fiica cea mare, pe Kate, lăsând în sufletul său un gol imens și o durere de nedescris. În 2017 a mărturisit că a urmat un tratament pentru leucemie.

A devenit și model

Din fire ambițioasă, a dorit să devină femeie de afaceri și model. Din întâmplare, în timpul unui zbor de la Paris la Londra, a stat alături de directorul general al Hermes, Jean-Louis Dumas. Având un celebru coș de paie așezat la deasupra scaunului ei, la un moment capacul s-a deschis și au căzut mai multe obiecte pe jos.

Jane s-a plâns că nu a reușit să găsească o geantă din piele care să fie pe placul ei. Așadar, galantul bărbat a creat ulterior o geantă din piele, practică, specială pentru ea. Mai târziu, a devenit cunoscută și sub numele de geanta Birkin. A făcut furori în întreaga lume.

S-a stins din viață

Jane s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Duminică, pe data de 16 iulie 2023, a fost găsită fără suflare în locuința sa din Paris. Cea care a găsit-o a fost persoana care se ocupa de ea și o îngrijea. Ea s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate de-a lungul timpului, iar în ultima perioadă a fost nevoită să își anuleze toate concertele.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri