Prețul oțelului a revenit la nivelul de dinaintea războiului din Ucraina. Care e cauza

spot_img

Foarte repede piața oțelului a revenit la locul în care era înainte de războiul din Ucraina. Marea întrebare acum nu este dacă prețurile scad, ci cât de repede și unde ar putea ajunge, scriu analiștii economici.

Prețurile oțelului din Europa scad pe fondul încetinirii economiei și al slăbirii cererii pentru produse care au fost reaprovizionate după invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie Bloomberg.

Prețul oțelului a revenit la nivelul de dinaintea războiului din Ucraina. Ce s-a întâmplat

Prețul bobinei laminate la cald a scăzut cu aproape o treime, după ce a atins niveluri record în martie. Prețurile se tranzacționează în prezent sub 1000 EUR/t pentru prima dată din februarie.

Cotațiile oțelului laminat sunt în scădere pe fondul încetinirii economiei europene din cauza energie mai mari la materii prime și a inflației în creștere, care reduce consumul în industrie.

În plus, fabricile și depozitele și-au reînnoit stocurile după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe fondul temerilor de întrerupere a aprovizionării, ceea ce a redus nevoia de a cumpăra produse la prețuri mari, scrie GMK.center.

Prețul va continua să scadă, spun analiștii

O nouă scădere a prețurilor ar putea diminua profiturile companiilor siderurgice, care au beneficiat de un bonus din boom-ul mărfurilor care a început pe fondul pandemiei din 2021.

Potrivit lui Matthew Watkins, analist-șef la CRU Group, prețurile bobinelor laminate la cald vor scădea cu încă 100-150 EUR/t în următoarele două luni din cauza cererii slabe din vară. În același timp, prețurile vor rămâne la un nivel mult mai ridicat decât în ​​ultimii 10 ani, când costul produselor laminate depășea adesea 600 EUR/t.

Anterior, GMK Center a raportat că prețurile la nivel mondial la fier vechi au scăzut pentru a zecea săptămână consecutiv din cauza lipsei activității cumpărătorilor pe fondul cererii scăzute de oțel finit.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.