EXCLUSIV, IMAGINI ȘOC. În timpul liber, primarul Nicușor Dan e un cetățean iresponsabil. A traversat o șosea aglomerată în fugă, prin loc nepermis, cu copilul în brațe. VIDEO

spot_img

Momente șocante în weekend, cu omul aflat la cârma capitalei, care nu lasă loc de nicio interpretare. În timpul liber, primarul Nicușor Dan e un cetățean iresponsabil. Nu doar că și-a pus viața în pericol, dar a pus-o și pe cea a copilului său: a traversat strada printr-un loc nepermis, într-o zonă cu grad ridicat de risc de accidente. În fugă, cu fetița în brațe. La nici 200 de metri se afla o trecere de pietoni. 

Nu era nicio urgență. Aflat în Orășelul Copiilor (zona Brâncoveanu), primarul a dat o fugă până peste drum, la un bancomat. A revenit apoi în parc.

Primarul Nicușor Dan e un cetățean iresponsabil. A ieșit din parc prin gard

Ziua de sâmbătă, liberă pentru cei mai mulți bugetari, o zi liberă și petru primar. Nicușor Dan a profitat de ea pentru a petrece timp cu fetița lui în vârstă de șase ani, pe care a dus-o în Orășelul Copiilor.

Ca orice tată dedicat și implicat.

Primarul a omis însă, cel mai probabil, să ia cu el bani cash. Iar în parc, la cele mai multe dintre mașinuțe sau pe la tarabe, nimeni nu accepta plata cu cardul. Teoretic, nicio problemă de nerezolvat, dat fiind că peste drum, peste Șoseaua Olteniței, mai exact, se află două bănci mari, ambele cu bancomate.

Ca să nu-și priveze fetița de bucuria călușeilor, primarul a decis să meargă să scoată bani. Și, ca să nu piardă timp prețios, a luat-o pe scurtătură, deși nu era alee, cu o cărare pe iarbă și din parc se ieșea …prin gard.

Dar mai mulți oameni mergeau pe-acolo, așa că primarul n-a ezitat și i-a urmat. Și…s-a aplecat și ieșit în stradă prin gardul rupt.

Traversare spectaculoasă, dar mai ales riscantă   

Una peste alta, tocmai atunci i-a sunat și mobilul și s-a angajat într-o convorbire telefonică. Ținându-și fetița de mână, a mers până la marginea trotuarului, pe bordură, căutând cu privirea bancomatul. Și, când l-a reperat …a traversat.

Nu a contat că nu era nicio trecere de pietoni, că șoseaua Olteniței e lată, cu câte două benzi pe sens și cu linie de tramvai pe mijloc, că în zonă se circulă în general cu viteză mare, că era aglomerat, că era foarte aproape de intersecție, nu a contat nici că un loc marcat pentru pietoni se afla la 200 de metri distanță într-o parte, la 250 de metri în cealaltă, ar fi însemnat niște secunde pierdute pentru un om, nu-i așa, foarte ocupat.

Așa că primarul și-a luat fetița în brațe și-a sărit în stradă, vorbind încă la telefon și făcând eschive printre biciclete, mașini și autobuze. Și pentru că pe sensul celălalt veneau în viteză mașini, primarul a rupt-o la fugă.

O greșeală repetată devine…alegere 

Suntem oameni, toți greșim. Și primarul e om, să nu fim cârcotași, a greșit. S-a grăbit. Pentru un scop nobil, să-și bucure fetița. Dar…

Dar când a revenit de la bancomat, primarul a ales să se întoarcă în parc în același mod. Fetița în brațe, sărit în stradă, chiar în fața unei mașini care a frânat și l-a determinat pe Nicușor Dan să facă o semi-piruetă pentru a se întoarce la loc sigur.

Dar, perseverent, în ciuda pericolului iminent, a reluat operațiunea traversarea, a prins un moment liber și, desigur, a fugit.

Una dintre primele trei cauze ale accidentelor mortale

Traversarea prin loc nepermis este una dintre primele trei cauze ale accidentelor mortale din România. Potrivit unei statistici realizate la nivelul anului 2019, jumatate din accidentele rutiere grave petrecute in Capitala au fost produse din cauza pietonilor, care nu au fi respectat regulile.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani au fost vinovate in majoritatea cazurilor.

Peste 90% dintre pietonii români traversează neregulamentar cel putin de câteva ori pe an, iar aproape 50% recunosc că traverseaza neregulamentar de mai multe ori pe lună, arată un sondaj realizat online.

Întrebați dacă sunt de părere că traversarea prin locuri nemarcate este periculoasă, 68% au fost de acord cu aceasta afirmație, iar 23% au apreciat ca aceasta activitate este periculoasă „uneori”, iar 9% considera că „nu este, dacă ești foarte atent”.

În ce categorie se situează primarul, ar trebui să le răspundă cetățenilor orașului, cărora le cere să fie responsabili. Și poate și poliliștilor pentru că, potrivit legii, traversarea prin alt loc decât trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător prin semafoare sau indicatoare rutiere, le aduce pietonilor o amendă cuprinsă între 416 și 624 de lei.

Nicușor Dan, istoric controversat cu Orașelul Copiilor

Nicușor Dan a fost implicat, în toamna anului 2020, într-un scandal major după ce a ales să garanteze personal, către angajații Primăriei Sector 4, pentru afaceristul care a furat spațiul verde din parcul Orășelul Copiilor și a construit ilegal un restaurant, fără nicio autorizație.

Candidatul USRPLUS-PNL la Primăria București a fost înregistrat atunci când apăra interesele afaceristului Mihai Mitrache, zis „Câine”, care a folosit spațiul public din parcul Orășelul Copiilor și nu a plătit de ani de zile taxele către primărie, neavând nici autorizație de funcționare.

Primăria Sector 4 a decis, în mai 2020, să demoleze restaurantul deținut de Mihai Mitrache, pentru încălcarea mai multor legi și pentru că furase din spațiul verde din parc, însă Nicușor Dan a rămas de partea afaceristului și a garantat pentru acesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.