NEWS

Razie în traficul din București! S-au dat 100 de amenzi și zeci de permise au fost reținute de Poliția Rutieră

Razie în traficul din București S-au dat 100 de amenzi și zeci de permise au fost reținute de Poliția Rutieră
sursa foto: Brigada Rutieră București

În ultimele zile a avut loc o adevărată razie în traficul din București în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri din Capitală. Astfel, s-au dat 100 de sancţiuni contravenționale, iar 10 şoferi au fost prinşi sub influenţa substanţelor interzise în ultimele două zile. De asemenea s-au reţinut 36 de permise auto.

Razie în traficul din București! S-au dat 100 de amenzi și zeci de permise au fost reținute de Poliția Rutieră

Poliţiştii rutieri din Bucureşti au aplicat o sută de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 16 înfracţiuni, în urma unei acţiuni de amploare care a vizat creşterea gradului de ordine şi siguranţă rutieră pe drumurile publice. Zece şoferi au fost depistaţi sub influenţa substanţelor interzise.

”La data de 15/16 şi 16/17 septembrie a.c. poliţişti rutieri, de ordine publică şi echipaje canine din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfăşurat activităţi de control pe principalele artere rutiere din Capitală în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive”, anunţă, duminică, Brigada rutieră a Capitalei.

Sursa citată a precizat că poliţiştii rutieri au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 16 infracţiuni, dintre care 10 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive, 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat şi una pentru deţinere de substanţe interzise.

Zeci de permise au fost reținute

De asemenea au fost reţinute 36 de permise de conducere:

15 pentru infracţiunile la regimul rutier;
14 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (contravenţie).
3 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului;
3 pentru neacordare prioritate auto;
1 pentru depăşirea limitei de viteză.

Mai mulți șoferi, prinși drogați sau băuți

Un şofer de 30 de ani a fost prins sub influenţa substanţelor psihoactive pe o stradă din Sectorul 2, iar un tânăr de 22 de ani a fost depistat la intersecţia Şos. Colentina – Şos. Fundeni, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost depistat pe raza Sectorului 2, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa alcoolului.

”În urma testării preliminare cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări in rem”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit IGPR, în perioada 7 – 10 septembrie, poliţiştii au efectuat 41.905 testări ale conducătorilor auto, 1.913 au fost pentru depistarea prezenţei substanţelor psihoactive în organism şi 39.996 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

În urma acestora, au fost constatate 132 de infracţiuni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 120 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi au fost înregistrate şi 9 infracţiuni de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Poliţia a dat 9.210 sancţiuni contravenţionale, 6.581 pentru nerespectarea regimului de viteză, 328 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 258 pentru depăşire neregulamentară.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri