Această rețetă de chiftele din porc și vită este ideală pentru momentele când vă doriți ceva rapid de casă, dar și gustos. Se poate servi cu piure de cartofi pufos.
Chiftele reprezintă un preparat absolut delicios și se face foarte ușor. Astfel, nu veți pierde foarte mult timp în bucătărie, treaba va merge ca pe roate dacă țineți cont de câteva sfaturi importante pe care le găsiți în rețetă. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca rezultatul să iasă conform așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început trebuie să tocați carnea de vită, carnea de porc, cartofii, ceapa, pătrunjelul și mărar. Bineînțeles, pătrunjelul și mărar puteți să tocați la cuțit foarte mărunt. Într-un bol puneți carnea tocată, cartofii, sare, piper după gust, ceapa, usturoiul zdrobit. Dacă vă place cu mai mult usturoi, puteți pune fără probleme. Cu cât chiftele au mai mult usturoi, cu atât ele sunt mai gustoase și mai aromate.
Frământați foarte bine această compoziție până când este foarte legată. Acoperiți vasul cu o folie alimentară și transferați la frigider pentru cel puțin o oră pentru a-și lua aromele. Ulterior, formați chiftele cât de mici sau mari doriți să fie. Atenție! Atunci când faceți chiftele, să aveți un bol cu apă la îndemână și să vă umeziți mâinile pentru a le face mai ușor. Le puteți face fie rotunde, fie aplatizate.
Într-o tigaie puneți ulei și lăsați la foc mediu. Când uleiul s-a încins foarte bine adăugați chiftele. Lăsați să se rumenească și întoarceți pe partea cealaltă. Când sunt gata le scoateți pe o farfurie în care puneți un șervețel. Acesta va absorbi uleiul în exces.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, curățați cartofii. Pe măsură ce faceți acest lucru, cartofii se țin într-un bol cu apă rece. După ce ați terminat, spălați-i bine. Se taie în cubulețe. Se pun într-o cratiță și se adaugă apă și puțină sare. Aceasta se dă la foc mediu și lăsăm cartofii la fiert circa 25 de minute. Când sunt destul de fragezi, strecurați cartofii printr-o sită.
Se zdrobesc cartofii cât sunt fierbinți. Pentru început folosiți presa de cartofi manuală. Ei trebuie zdrobiți foarte bine, având grijă să nu lăsăm bucăți mari în piure. Se adaugă untul la temperatura camerei. După ce s-a omogenizat untul, adăugăm și laptele fierbinte. Folosim lapte fierbinte pentru a ieși un piure cât mai pufos. Puteți amesteca aceste ingrediente fie cu o lingură de lemn, fie cu zdrobitorul de cartofi. Potriviți și de sare. Poftă bună!