Această rețetă de ciorbă de burtă poți s-o afli și tu. Deși pare ceva complicat și preferați să o degustați la restaurant, acum o puteți face acasă.
Ciorba de burta este una dintre cele mai apreciate ciorbe din țara noastră. Se servește cu ardei iute, usturoi și oțet. Dacă mai avem și o pâine de casă lângă ea, atunci cuvintele sunt de prisos. N-are rost să vă mai spun cu ce delicatese avem de-a face. Papilele gustative nu cred că au fost vreodată atât de „colorate”.
Cu toate acestea, mulți se tem să o facă. Ce-i drept, durează ceva mai mult, deoarece timpul de fierbere a cărnii pentru ciorba aceasta e mai mare. Însă, nu trebuie să fie un impediment. Cel mai bine e să aflăm care sunt toți pașii pentru reușită.
Ingrediente
Pentru început trebuie să puneți carnea de vită și picioarele de porc la fiert. În momentul în care s-a format spuma deasupra, trebuie să scoateți carnea și să aruncați acea apă. Bineînțeles că o veți înlocui cu alta pentru că nu este suficient de fiartă. Faceți lucru acesta de 2 ori.
Când este aproape gata, curățați și spălați legumele. Le puneți și pe ele să fiarbă alături de carne. Puteți doar trei morcovi, iar unul îl păstrați pentru final, pentru culoare. Toate vor fi puse întregi.
După circa 20 de minute, scoateți tot din supă. După ce se răcesc, tăiați burta fideluțe. Picioarele de porc se vor desprinde de pe os. Le lăsați așa.
Pentru a drege ciorba, amestecați smântână cu ouăle foarte bine. Luați un polinic de supă și puneți peste acel amestec. Amestecați din nou. Răsturnați peste restul de zeamă. Turnați carnea înapoi în ciorbă.
Morcovul oprit îl dați prin răzătoarea mică. Puneți puțin ulei într-o crăticioară și căliți morcovul. Potriviți de sare și adăugați și morcovul, puțin usturoi și 5 linguri de oțet. Dacă mai e nevoie, mai puneți oțet.
Într-un bol, adăugați câteva linguri de oțet și usturoi pisat. Puteți pune în ciorbă separat pentru un plus de gust. Poftă bună!