LIFESTYLE

Rețetă ciorbă de pui à la grec. Nimic mai sănătos și gustos

Rețetă ciorbă de pui à la grec. Nimic mai sănătos și gustos
www.delicatese.net

Această rețetă de ciorbă de pui à la grec este extrem de sănătoasă și gustoasă. Să nu mai vorbim de gradul scăzut de complexitate pe care îl are acest fel de mâncare.

Exact cum am spus, se face foarte ușor, rapid și e sățioasă această ciorbă. Seamănă destul de mult cu cea de burtă sau chiar rădăuțeana. Toate trei sunt drese cu ou și smântână. Dacă v-am făcut deja poftă, zic să trecem la rețetă.

Rețetă ciorbă de pui à la grec

Ingrediente

  • un kg de carne de pui cu os (aripioare sau copănele, pulpe, orice)
  • 70 de g e orez
  • două cepe
  • un morcov
  • un ardei gras sau un ardei kapia
  • un sfert de țelină
  • o rădăcină de păstârnac
  • 4 gălbenușuri
  • 300 g de smântână
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o legătură de pătrunjel
  • zeama de la 2 lămâi
  • sare după gust
  • o legătură de mărar (opțional)

Mod de preparare

Primul pas este să spălați foarte bine carnea și să o puneți la fiert într-o oală cu apă rece. Turnați și puțină sare. Când spuma se formează, o adunați cu grijă. În acest timp, curățați, spălați și tăiați legumele: morcovul, cepele, ardeiul, rădăcinile de păstârnac și pătrunjel, țelina.

După circa 30 de minute, le adăugați și pe ele peste carne. Le mai lăsați aproximativ 15 minute. Ulterior, scoateți carnea și dezosați-o, înlăturând și pielea. Adăugați și orezul spălat.

Mai lăsați 10 minute la foc mic, până când orezul a fiert. Puneți înapoi carnea, amestecați și opriți focul. Într-un bol adăugați zeama de lămâie, smântâna și gălbenușurile de ouă. Puteți să optați doar la jumătate din cantitatea acriturii. Mai adăugați în farfurie dacă va fi nevoie. Luați un polonic din ciorba fierbinte, turnați peste compoziția spusă anterior și amestecați bine.

Dregeți ciorba. Spălați și tocați mărunt legăturile de pătrunjel și mărar. Pentru un plus de aspect și gust adăugați la final. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele