LIFESTYLE

Rețetă ciorbă falsă de burtă. Se face din faimoasele ciuperci

Rețetă ciorbă falsă de burtă. Se face din faimoasele ciuperci
www.teoskitchen.ro

Această rețetă de ciorbă falsă de burtă este mai mult decât delicioasă. Se face din faimoasele ciuperci, care sunt pe placul multora dintre noi. Foarte puțini sunt persoanele care nu le preferă, ce-i drept. 

Dacă nu ați încercat niciodată să faceți acest preparat, atunci cu siguranță nu știți ce ați pierdut cu adevărat. Putem spune că reprezintă unul dintre cele mai căutate, chiar dacă vorbim despre vegetarieni sau nu. Să nu mai vorbim de culoare și aspect, care atrage multe priviri și cu greu vă puteți abține.

O veste bună și pentru iubitorii de carne însă. Nici nu vă veți da seama că de fapt în ciorbă se regăsesc ciuperci și nu bucăți de carne. Să nu uităm un detaliu foarte important pentru fiecare dintre noi. Din cauza faptului că avem programul foarte încărcat zilnic, nu veți pierde mult timp în bucătărie, un lucru benefic pentru cei ocupați.

De asemenea, aveți parte de o masă copioasă, demnă de voi. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!

Rețetă ciorbă falsă de burtă

Ingrediente

  • 500 grame de ciuperci
  • un ardei roșu gras sau kapia
  • un morcov
  • sare după gust
  • o ceapă (dacă este prea mică, atunci puteți pune două fără probleme)
  • 300 de grame smântână mai grasă
  • trei gălbenușuri
  • piper după gust
  • oțet după gust
  • apă
  • trei linguri de ulei de floarea soarelui
  • doi trei căței de usturoi

Mod de preparare

Pentru început curățați, spălați și tocați ceapa mărunt. Morcovul ar fi bine să îl dați prin răzătoare, iar ardeiul tăiat fideluțe sau cubulețe. Puneți ulei într-o oală. Când s-a încins, puneți ceapa și morcovul, dar mare atenție, focul să fie la mic, întrucât se poate arde imediat și nu e ceea ce trebuie. Nu le lăsați prea mult, cam trei minute sunt suficiente. Mai amestecați între timp, bineînțeles.

Spălați și tăiați în felii potrivite, nici prea groase, nici prea subțiri ciupercile. Puneți-le și pe ele la călit puțin. După aproximativ patru-cinci minute adăugați apa și ardeiul. Dacă ați fi pus ardeiul de la început, nu ar fi mai avut ciorba acea culoare galbenă. De aceea îl punem abia acum.

Făcând o paranteză, mai puteați  proceda într-un fel legat de morcov. La final, într-o tigaie, încingeați puțin ulei și puneați morcovul dat prin răzătoare. Toată zeama rezultată o turnați deasupra ciorbei. Acum rămâne la alegerea fiecăruia să facă cum dorește și cum îi place.

Nu uitați să puneți și sare. Acum, cât ciorba fierbe, într-un bol puneți smântâna și cele trei gălbenușuri. Amestecați foarte, foarte bine. Când ciorba este gata, luați puțin câte puțin din ea și turnați peste compoziția rezultată. Amestecul de ouă trebuie să aibă aceeași temperatură cu cea a ciorbei. Se pune totul în ciorbă, se adăugă oțet, puțin piper, se gustă de sare.

Separat, într-un bol mai mic, zdrobiți usturoiul și puneți puțin oțet peste. Când degustați ciorba, potriviți de acreală. Se servește cu ardei iute. Poftă bună!

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele