Rețeta de icre de fasole este una dintre cele mai simple și rapide preparate. Nu cred că există mai gustos, ținând cont că se face din puține ingrediente.
Acest fel de mâncare se pregătește de cele mai multe ori în perioada postului. Totuși, regăsim și pe lista celor care sunt vegani. Pot fi savurate fie pe post de aperitiv, fie o gustare.
Dacă ne gândim la fasole făcută pastă, gândul ne va duce la fasole bătută. Iată că nu e același lucru, ba chiar există diferențe.
Ingrediente
Puneți cu o seară înainte de preparare fasolea la înmuiat. A doua zi, o veți scurge de apă, o clătiți și o puneți la fiert pe foc cu un litru de apă. Se schimbă de trei ori în momentul în care a a dat un clocot. Ultima dată, adăugați sare și morcovul spălat și curățat.
Ulterior, după ce au fiert, se scurg și se pun într-un blender atât fasolea, cât și morcovul. Apoi, se mixează cu puțină apă rămasă în oală. Se adaugă puțin câte puțin ulei, se potrivește de sare, se pune zeama de lămâie și ceapa tocată foarte mărunt. Poftă bună!