LIFESTYLE

Rețetă friptură de miel înăbușită la cuptor. La foc mic, făcută lent

Rețetă friptură de miel înăbușită la cuptor. La foc mic făcută lent
www.image.stirileprotv.ro

Rețetă friptură de miel înăbușită la cuptor. Una dintre vedetele de pe masa de Paște, pe care trebuie să o facă toate gospodinele pentru familie. 

Friptura înăbușită la cuptor este printre cele mai simple rețete pe care le puteți pregăti de Paște. Pe lângă aceasta, mai puteți pune și ceva legume, precum morcovi, cartofi etc. Vor da un gust delicios bineînțeles și legumele alături sunt o garnitură excepțională. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca preparatul să iasă pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și celor din jur! Spor la treabă!

Rețetă friptură de miel înăbușită la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de miel
  • sare după gust
  • piper după gust
  • cinci căței de usturoi
  • cinci cartofi
  • cinci morcovi
  • 150 ml de vin sec alb
  • 200-250 ml de apă
  • o ceapă
  • 2-3 frunze de dafin
  • puțin ulei
  • rozmarin

Mod de preparare

Pentru început spălați carnea foarte bine. Apoi, curățați și spălați usturoiul. Face mici tăieturi cu un cuțit pe carne în care să puneți usturoiul. Puneți puțin ulei și ungeți bine carnea. Ulterior, condimentați cu sare, rozmarin și piper. Curățați legumele și spălați-le foarte bine.

Puneți legumele tăiate în sferturi, iar printre acestea carnea condimentată. Trebuie să condimentați legumele cu sare, piper și, dacă doriți, puteți să puneți și rozmarin. Dar nu foarte mult, mai ales dacă ați pus și la carne, pentru ca preparatul să nu iasă amar, prea condimentat. Ceapa, dacă vreți, puteți să o tăiați în felii sau în patru. Puneți printre legume, lângă carne și frunzele de dafin.

Puneți apă și acoperiți tava cu hârtie de copt și folie de aluminiu. Transferați la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru circa 40 de minute. Ulterior, dați cuptorul la 150 grade Celsius și mai lăsați două ore jumătate. În ultimele 10 minute, dați la o parte hârtia de copt și folia de aluminiu, adăugați vinul și dați la 220-240 grade Celsius pentru a se rumeni frumos.

Nu se va arde, nu se va usca, ci va fi foarte suculentă și cu o crustă delicioasă deasupra. Este un preparat absolut delicios. Puteți să mai verificați de apă din când în când. Normal ar fi să nu se evapore, dar este bine totuși să verificați pentru a fi siguri. Vinul îi va da un gust aparte, iar alcoolul se va evapora. Dacă mai doriți să puneți și alte condimente și legumele o puteți face desigur. Nu vor face rău, ci din contră, dacă vă plac, este foarte bine. Spre exemplu, mai puteți pune cimbru, broccoli, conopidă, păstârnac, pătrunjel verde tocat atunci când scoateți din cuptor etc. Poftă bună! Sigur vă va plăcea foarte mult preparatul și îl veți face deseori.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele