Această rețetă de iahnie de fasole este fără dar și poate un mare deliciu. Se poate face și de post, doar cu legume, dar și cu faimoasa carne.
Cred că orice român a mâncat măcar o dată în viața lui acest minunat preparat. Nu e o mare greutate să pregătești, ba din contră.
Ingrediente
Pentru început ar fi bine să țineți fasolea la înmuiat timp de 12 ore. Obligatoriu, dacă alegeți această variantă, să schimbați apa de cel puțin două ori. Într-o oală, puneți fasolea și transferați-o pe aragaz, la foc mic. După primul clocot, aruncați acea apă și schimbați-o cu alta curată. Faceți acest lucru de două ori.
Lăsați-o să fiarbă până devine moale. Nu uitați să puneți și puțină sare în procesul de fierbere. Curățați foarte bine morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa. Spălați-le cu apă rece.
Tăiați morcovul și păstârnacul fie rotund, fie în cubulețe mai mici. Mai există o variantă, aceea de a le da pe răzătoare. Țelina și ardeiul vor fi tăiate în cubulețe. Ceapa o veți toca destul de mărunt.
Într-o tigaie, puneți uleiul la încins. Căliți ceapa până când devine sticloasă. Ulterior, puneți și celelalte legume. Lăsați pe foc până când se înmoaie totul. Amestecați pentru a nu se prinde. Stingeți totul cu sucul de roșii, dar și cu un pahar de apă caldă. Adăugați foile de dafin.
Mai lăsați pe foc până când se mai leagă. Se adaugă peste legume fasolea fiartă și se amestecă bine. Potriviți mâncarea de sare și de piper. Mai lăsați câteva minute pe foc și mâncarea este gata. Poftă bună!