Această rețetă de mazăre cu carne este foarte rapidă, dar și delicioasă. Cu siguranță, este pe placul tuturor persoanelor, deoarece are gustul inconfundabil.
Fără dar și poate este unul dintre cele mai populare preparate ale românilor. Nu există gospodină care să nu facă. Ar fi și păcat la cât de bun este. Pe lângă faptul că nu petreci mult timp în bucătărie, papilele gustative vor fi tare încântate la degustare. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți. Puteți alege și o garnitură, dacă doriți, cum ar fi: cartofi natur, piure etc.
Ingrediente
Pentru început trebuie să tăiați carnea. Aici o puteți face cum doriți. Fie în bucăți mai mari, fie tăiată în cubulețe. Se spală foarte bine. Într-o cratiță puneți uleiul la încins. Peste el, adăugați și carnea pentru a se căli pe toate părțile. Nu uitați! Focul nu trebuie să fie la mare, ci la mic.
Ulterior, curățați, spălați și tăiați legumele. Pot fi tăiate în cubulețe și ele. Puneți și pe ele peste carne, amestecați foarte bine și lăsați-le la călit preț de cinci minute. Turnați și pasta de tomate și amestecați din nou.
Acum a venit momentul să adăugați și delicioasa mazăre. Lăsați-o câteva minute, iar apoi puneți apă cât să acopere totul. Aproximativ o oră trebuie lăsat la fiert. Condimentați cu sare, piper și boia. Nu puneți prea multe mirodenii, deși ați avea tendința. Dacă vreți ca sosul să fie mai gros, atunci faceți un amestec din 100 ml de apă și o lingură de ulei. Puneți în mâncare. La final, tăiați mărunt mărarul și puneți-l și pe el. Poftă bună!